MotoNews.pl
6 światla a wylaczanie sie samochodu (67553/5) - PT

światla a wylaczanie sie samochodu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem ostatnio mojego c+ gli nawiedzilo jak mam swiatla wlaczone i wciskam hamulec to zapala sie na kontroleczka od przepalonej zarowki jak puszcze pedal to gasnie ta kontrolka ale tak czy inaczej nie moge go w tedy wylaczyc . jak przekrecam stacyjke to dalej chodzi najwyzej ze wylacze swiatla i wcisne w tedy hamulec to on sie wylaczy ?? nie wiem co znim ale jakos mnie to irytuje jak mi sie to stalo pierwszym razem to wylaczylem bo wyjolem przekaznik- co to moze byc pomocy on steruje moim zyciem :d

Jery ja mam to samo w swoim Caro+ pytalem sie jednego mechanika ktory ma doczynienia z polonezami bo robi jako mechanik w policji, i on mi powiedzial ze ten typ tak ma bo jest uszkodzony procesor, jednak nie pszeszkadza to w niczym oprocz tego ze cie denerwuje a gasnie w tedy gdy dostanie impusl np. nacisniesz na hamulec badz wlaczysz swiatla, takze da sie z tym zyc

zgadzam sie ale bylo tak do czasu ze jak byly wlaczone swiatla to normalnie sie wylaczal a teraz nie chce nawet jak wcisne pedal hamulca - bo jak nie bylo swiatle wystarczyl wyzszy pobor produ i rozlaczal a teraz pupa i to jest caly ten szkopul

kurde, ale jaja.. ja takicj problemow nie mam... choc czasem mignie mi kontrolka od spalonej zaroweczki swiatel stopu...

Ta kontroka ... pedał (bez skojarzen) nie jest tylko od zarowki

pozdr

hmmm moglbym ujac ze chyba pisze malo kumacie ale przeczytalem tam i napisalem ze to jest kontrolka od zarowek a nie pedal, "pedal" to jak w kazdym polonezie swieci i to norma ale w C+ jest taki bajer ze jest mala kontroleczka ktora sygnalizuje przepalenie sie jakiejs zarowki i o ta wlasnie mi chodzi !! !! !!

napewno nie ma czegos takiego jak "ten typ tak ma" . Posprawdzaj zarowki moze jedna sie przepalila albo nie styka. Poczysc mase od swiatel. Wyciagnij wszystkie przekazniki i przeczysc styki. a jak nie pomoze to podmien na chwilke jeden z nich sterujacy praca swiatel.

voy chcial bym ci powiedziec ze mozna tak uznac ze ten tyoptak ma, gosc ktory pracuje w policji jako mechanik mowil mi ze wiele polonezow tak ma, ale moze nie dolkadnie to co opisuje Jery tylko problemy z gasnieciem ,a gasnie gdy nacisniesz na hamulec badz wlaczysz swiatla, jednym slowem potrzebny impuls bo procek nawala , ale nie oplaca sie go zmieniac bo drogi a i tak moze sie spiepszyc, ja tak mam i zyje z tym i sie juz rzyzwyczailem poprostu gaze auto trzymajac noga pedal hamulca i nie ma problemow

no niestety komputer czasem głupieje... ja juz kiedys pisalem : bylo tak ze raz na kilka dni zaczynaly mi swiecic kierunki ciaglym swiatlem i nie dzialaly mi wycieraczki na najwolniejszym... wszystko sprawdzilem poczyscilem itp i bylo tak dalej. po jakims m-cu samo ustalo i do tej pory juz jest dobrze... samo sie zepsulo i samo naprawilo

ja mam w zimie traki meksyk ze jak jest tak z - 20 to sobie wycieraczki przednie same rundke robia, a sa wylaczone

A ja nie mam takich problemow Auto nigdy nie bylo garazowane

Oczywiście kostce się powaliło -jak dla mnie

no a dzis znowu cuda sie dzialy. co jakis czas mignela mi kontrolka hampla tzn tej spalonej zarowki. sprawdzam obie dobre, nie ma luzu ani nic... po jakims czasie znowu, patrze bo za mna stal autobus - dzialaja obie odrazu po tym mignieciu... cuda sie dzieja!!!

Cytat:
2004-10-27 21:41:53, k1cyprys pisze:
no a dzis znowu cuda sie dzialy. co jakis czas mignela mi kontrolka hampla tzn tej spalonej zarowki. sprawdzam obie dobre, nie ma luzu ani nic... po jakims czasie znowu, patrze bo za mna stal autobus - dzialaja obie odrazu po tym mignieciu... cuda sie dzieja!!!

Nie będę oryginalny - MASA!!!!!

Ta kontrolka to jest to migajacy na pomaranczowo symbol pedala??

Napewno tak

taaa... i masa niby oki. no bo jak dziala non stop 23godz59min na dobe to 1 minute mialoby nie dzialac?

To mi to miga zawsze po uruchomieniu auta. Ale wystarczy raz nacisnac na hamulec i juz jest ok.

jesli chodzi o ta moja kontrolke to nie ta tylko taka mala ktora jest w plusach a w pozostalych nie bylo jej