Wysyłka kurierem jak ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie musze wysłac 4 felgi kurierem a nie wiem jak co mam zrobic i jaką firme wybrac

dzwoniusz do firmu kurierskiej i zamawiasz kuriera zeby przyjechal do Ciebie do domu
czy to takie trudne????
a jesli chodzi o jaka to przegladasz cenniki i tyle w tej sprawie

a nie bedzie taniej poczta w dwoch osobnych paczkach? ostatnio wlasnie tak kumpel pryjmowal felgi z oponami

[ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2006-02-19 22:40:50 ]

Cytat:
2006-02-19 22:40:34, bartong44 pisze:
a nie bedzie taniej poczta w dwoch osobnych paczkach? ostatnio wlasnie tak kumpel pryjmowal felgi z oponami [ wiadomość edytowana przez: bartong44 dnia 2006-02-19 22:40:50 ]

Poczta = monopolista.

Gdy nie musisz nie kożystaj z jej usług.

Z tego co mi wiadomo to firmy kurierski maj ograniczenia co do wagi paczki. Np. UPS - 36kg. DHL 35 kg. nie wiem jak inne.

kurierzy niekiedy maja takei stawki ze padasz na twarz. przez telefon ci niepowiedza co i za ile bedzie kosztowac, mnamiejscu okazuje sie ze zamiast 50 - placisz 70 bo odbiorca mieszka wjakies tam strefie pozasiegowej....takze nalezy tez uwazac;D

w DHLu nie masz ograniczen wagowych- wysylasz idle chcesz tylko ze do 31,5 kg masz express a powyzej juz drobnice(wiem bo pracuje tam) napisz co to jest, ile wazy skad dokad (ile km) i ogolnie info czy chcesz ubezpieczenie i takie tam to jutro jak bede w robocie to pojde zeby Ci wyliczyli ile to bedzie kosztowac

[ wiadomość edytowana przez: erzet_ef dnia 2006-02-20 14:16:19 ]

nie wiem jeszcze nie wazyłem sa to 4 felgi aluminowe od Bmw alpine 13 nie mam pojecia ile waza wysyłam do Łańcuta z warszawy

Ja za wyslanie skrzyni biegow "stolica" placilem 66pln, a skrzynia wazy chyba wiecej niz 4 felgi

tez msuze wyslac skrzynie.zdrad zmi jak to opakowales itp?

2 duze worki na smieci + "troche" tasmy.
A i tak przedziurawil sie podczas transportu i wylal sie olej (resztka, bo spuszczalem olej przed wysylka), bo prawdopodobnie polozyli to ciolki do gory nogami - przez to odbierajacy musial osobiscie zobaczyc paczke i zgodzic sie na odbior "uszkodzonej".

to wystarczy tylko ofoliowac?niebales sie o poloski ze cosik wylamia przy rzucaniu czy cos?

Poloski przezyly wieksze pieklo bedac w samochodzie

chodzi mi o to ze oni tym rzucaja itp;p

Nic na to nie poradzisz, mozesz uprzedzic goscia, ze to jest skrzynia i zeby byl "ostrozny, poza tym mi by sie nie chcialo rzucac czyms co wazy 30 kg

no takale wiekszosc polskawych chlopa jest sporo wieksza od ciebie;p

wyj**uj

EDIT : Nie przeklinamy .

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-02-21 11:15:13 ]
[ powód edycji: Regulamin ]

no co za cham:p

Cytat:
2006-02-21 11:11:26, bart322 pisze:
wyj**uj EDIT : Nie przeklinamy . [ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-02-21 11:15:13 ] [ powód edycji: Regulamin ]

Panie Peyyoo125 toc to nie przeklenstwo przeca
Nie ma tego w slowniku

na poczcie rzuczaja... w DHL troche ostrozniej sie obchodza z paczkami W kazdym razie zawsze jak dostawałem paczke DHLem nie miałem zadnych zastrzezen A z poczta to roznie bywa

Przy okazji rzucania - jak juz robimy OT to na calego - w poprzedniej firmie dhl-owiec przywiozl komputer z serwisu i mial na paczce nakleji "ostroznie" i "uwaga szklo" itp. - niosl go w rekach, podszedl do mnie do biurka i z wysokosci pasa pierdo***l na ziemie
Jak wszyscy zrobili zdziwione miny, to spytal "yyy co tam bylo?"