Jak rozpoznac DOHC w Argencie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko jak, jak rozpoznac silnik DOHC w Argencie (nie ma żadnych oznaczeń). Bo stoi taka obok mojej pracy i marnieje a ja bym sie nią chętnie zaopiekował. ( to chyba niewielka pomoc ale w środku zauważyłem tylko obrotomierz wyskalowany do 6 tys, czy to przez przypadek nie diesel??)

W argentach były z benzyny tylko DOHC , no i diesle ... diesel miał chyba garba na masce , poza tym obrotek w dieslu to raczej rzadkość ? tak mi się wydaje .

Zgadzam się z przedmówcą. jesli nie ma garba to jest to dohc

To że w Argencie były DOHC i Diesle to ja dobrze wiem, ta Argenta chyba nie ma garba, ale 6 tys na DOHC to chyba troche za niskie obroty ... a przynajmniej wydaje mi sie ze powinien sie wyzej krecić

jak obrotek do 6tys to wskazywaloby ze diesel, przynajmniej polonezy z dieslem mialy obrotki skalowane do 6tys,

a czy na tym obrotku przy 6tys jest juz czerwone pole?

Jest cały czarny, i tylko do 6 tys i nic poza tym

Mam rozebrana na czesci Argente DOHC 132A3, rzuce po pracy okiem na obrotomierz, co pamietam ma do 8tys.

a argenta diesel wogole nmiala obrotomierz? 132 nie mialo napewno, w jednej argencie dieslu ktotra ogladalemtez nie bylo obrotomierza a na jego miejscu byl zegarek.

DOHC w Argencie jest prawie taki sam jak w 132,jezeli nie wiesz jak wyglada to poszukaj na stronie jakiegos kanta z silnikiem 2.0 od 132 i porownaj z tym co zobaczysz w argencie...i tyle

A czy nie prościej zajrzeć pod maskę?

Jak bym mógł zajrzeć pod maske to nie było by problemu, ale samochód stoi na ruchliwej ulicy i na żywca nie bede otwierał maski, zwłaszcza że policji jest tam sporo

benzynowe maja obrotomierz do 8.000 obr/min.
nie wiem czy diesel ma inaczej maske wyprofilowana... mysle ze tak samo jak benzyna.
moze miska olejowa jest inna, zajrzyj pod spód

Weź w nocy tam wpadnij, najelpszy sposób. Jak na mój gust 6 tys to raczje disel... Lepiej sie pospiesz bo psiry mogą go zwinać, zę auto tam stoi i stoi to sie upomna i go zgarna. U mnie na osiedlu Omege tak zalątwili.

Szkoda że nie ma legalnej możliwości "posprzątania" takiego "złomu" (tu jest duży cudzysłów) z ulicy. Myśle że na większość takich zapomnianych, wolnostojących autek znalazłoby się wielu chętnych . A może jest jakaś możliwość wejścia w posiadanie takiego opuszczonego samochodu Wie ktoś coś na ten temat??

Prawie tak samo wtgląda 2.0 DOHC w Argencie - jeżąeli ktoś jest zainteresowany jak wygląda 2.0 DOHC na wtrysku z Argenty to moge wyslac zdjecie silnika z argenty na mail'a.

zeckon czytaj dokladnie co sie dzieje w temacie , wyrazie kolega napisał że pod maske zaglądnać nie może.

To niech zerknie do środka - obrotościomierz powinie byc wyskalowany do 7 tyś. obrotów. Albo na tylnej klapie powinno być napisane 2000 i jeżeli jest na wtrysku to "Initializone electronic" czy coś w tym stylu.

PISAŁEM TEŻ WYRAŹNIE ŻE NIE MA TAM ŻADNYCH OZNACZEŃ!! Ale to i tak już nie ważne, ale dzieki za pomoc