MotoNews.pl

Pytanie do rafala Maxi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka. Mozesz podeslac, albo wrzucic tutaj rysik z hamowni? I pytanienko numer dwa - jak z silnika o seryjnej mocy wycisnales az 3 razy wiecej koni? Wiem, ze technicznie JEST to mozliwe, pytanie jednak wlasnie dotyczy tej techniki.

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2003-11-15 00:01:43 ]

A ja dla odmiany mam pytanko Żuraw do Ciebie, slyszalem (nioeficjalnie) ze przymierzasz sie do jakiegos nowego potwora - moze uchylisz rabka tajemnicy?????

Eeee tam... Takie tam - pogloski chodza A skad wiesz?

Napisał w poprzednim twoim temacie ze ma wykres, tylko nie ma dostępu do skanera, ale jak bedzie miał to podeśle.

A tak kumple gadają, ale to ponoć już nie ma być na malanie????? Coś chlopaki tam wspominaja (jezyki ich swierzbia)

Najgorsze sa moje rozmyslania przy piwie... Najgorsze, bo to co wtedy wymysle, niestety za jakis czas staje sie rzeczywistoscia (moze rok, czasmai nawet dwa lata...). A ostatnio z kims na gg rozmwialem, ale to byl chyba ktos z Centomanii (i chwala Bogu, z enie od maluchow, bo juz by mnie do domu bez klamek odeslali...) na temat moich planow i z rozmowy wniosek byl taki, ze bedzie rzeczywiscie cos w blizej nieokreslonym czasie, a jakby wpadlo naprawde extra z 20kzl, to powstalby najszybszy na swiecie malar. I w tym wsystkim njgorsze wlasnie jest to, ze wiem juz jak go zbudowac - z czego co wziac i jak zlozyc do kupy... Tylko ze nprawde sam sie boje to zbudowac, bo wtedy smierc bedzie pukala przez szybke. W kazdym razie mialoby to okolo 3.5-4 sekund do setki, do 200 okolo 10-11....
Na razie jednak poprzestanmy na barziej przydomowych sprawach - sprzedaje swojego malara. Cena 5.800

[ wiadomość edytowana przez: Zuraw dnia 2003-11-15 00:16:03 ]

Cytat:
2003-11-15 00:02:15, Koniu pisze:
Napisał w poprzednim twoim temacie ze ma wykres, tylko nie ma dostępu do skanera, ale jak bedzie miał to podeśle.

Dzieki - to efekt siedzenia w pracy od 8 do 21, czasmi do 22... Niestety mam sezon i nawet niemam czasu przeczytac wszystkich postow....

"W kazdym razie mialoby to okolo 3.5-4 sekund do setki, do 200 okolo 10-11.... "
Oj Żuraw zaleciało grozą toż to samolota chcesz zbudować

Cytat:
2003-11-15 18:56:37, kaza pisze:
"W kazdym razie mialoby to okolo 3.5-4 sekund do setki, do 200 okolo 10-11.... "
Oj Żuraw zaleciało grozą toż to samolota chcesz zbudować

jak sie czlowiek przepracuje, to takie glupoty do glowy przychodza...

OOOOOOOOOOO szok jak ten maluch będzie jeździł po drogach to chować sie bugatti Cudo pomysł tlyko go zrealizowac. Nie żal Ci go czy tlyko sprzedajesh dla kasy ????

WITAM po pierwsze nie trzy a dwa razy więcej
poniewaz zastawka ma seryjnie ok55 km a ja mam dokładnie 114,8 km i 174 nm a to dzięki modyfikacji a tak naprawde wymianie obu kolektorów i co najważniejsze turbinie . Moc jest taka jak wyżej jest tylko jeden problem nie wiem jak długo silnik wytrzyma , został poważnie odpreżony co umożliwia podanie mu wiekszego ciśnienia doładowania a moc rośnie w miare zwiększania ciśnienia doładowania i to tyle.

Cytat:
jak sie czlowiek przepracuje, to takie glupoty do glowy przychodza...

A najgorsze jest to ze wszystko juz wiem jak go zbudowac, wiec tehnicznie tylko kasa stoi na przeszkodzie....
Ale predzej bedzie to cos wiekszego niz maluch. T o czym napisalem, to bylby samochodzik extra, jakby wpadla extra gotowka... A tak kicha - trzeba budowac cos zamiast malucha...

ale o jakim aucie ty mówisz co chcesz robic

Ja myśle dalej i mam plan budowy fiata uno lub cc z dwoma silnikami z uno turbo moc ok. 300 km

To co rafał podał to prawda ......
Swoją droga ufajnych ludzi hamujesz auto .......

http://www.eko-car.com/pliki/maluch1.htm

fajne fotki ..... ale wykres wierze na słowo włascicielowi formy ....

Zuraw... zrob kanta . maluchow wymiataczy jest duzo... a kant to by było cos