Leżę, leżę.... czyli mój Yaris -40mm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
właśnie zakończylismy z Critem montaż spręzyn wraz z przednią rozpórką , zrobiliśmy parę fot z tego przedsięwzięcia i zamieścimy małą instrukcję montazu tych elementów.
Pozdro

SUPER!!!!

dodaj także jakiś skrócony cenniczek (jak możesz )

Ufff skonczyliscie :> Caly dzien kciuki trzymalem zeby Was te sprezyny nie pozabijaly
Pozdrawiam

No to mamy w niedziele dwa Yarki na podlodze

OOOO w mordę na śmierć zapomniałem że sprężyny zostały na ogrodzie związane, lepiej żeby tego dzieciaki nie znalazły albo babcia.
WWTCKA ganiaj do ogródka !!!

A w temacie poszło sprawnie, choć myślałem, że będzie szybciej.
Autko siadło ślicznie, nadal ja mam niżej ale to pewnie kwestia czasu, wwtcka pewnie teraz gania po mieście i odkrywa nowe możliwości pokonywania zakrętów, przejechaliśmy kawałeczek tak na test i tam gdzie do tej pory zwalniał teraz może przyspieszać he he
Co do cen to niech poda właściciel, ja ze swej strony mogę powiedzieć jedno, za takie pieniądze WARTO !!! oszczędność na klockach niebotyczna, obaj mamy cieżką nogę, a u mnie jest tyle samo klocków co u wwtcka po 2 razy dłuższym przebiegu i wieku autka, bo prawie od nowości wyglebione

fotki poprosimy drodzy spece
ja tam na zakretach dodaje gazu jeszcze bokiem nie stanalem...no chyba ze pomoglem recznym.
poprosze szczera opinie z wrazeniami po testach

Cytat:
OOOO w mordę na śmierć zapomniałem że sprężyny zostały na ogrodzie związane, lepiej żeby tego dzieciaki nie znalazły albo babcia.
WWTCKA ganiaj do ogródka !!!

hehe już zabezpieczyłem po Twoim wyjeździe

Cytat:
wwtcka pewnie teraz gania po mieście i odkrywa nowe możliwości pokonywania zakrętów

NO BA właśnie jestem po testach , auto jest bardzo stabilne, przechył na zakręcie jest minimalny, po prostu zrobiła się z mojego Yarka mała rajdówka , tylko niestety jak wpadłem na kostke i pojeździłem po nierównościach odczuło się trochę sztywniejsze zawieszenie, ale to nic w porównaniu z frajdą jaką daje jazda tym autkiem
po prostu takie zawieszenie powinno być seryjne , aha jeszcze jedno, jeżdże na zimówkach Dębica Frigo 175/65/14 i opony te niestety nie wyrabiają bo po dwóch ostrzejszych zakrętach zaczynam się ślizgać na nich dlatego trzeba z tym troche uważać

Cytat:
dodaj także jakiś skrócony cenniczek (jak możesz )

więc oto cennik:
- komplet sprężyn BG 450 zł + przesyłka 20zł
- rozpórka przednia górna regulowana Sparco 325 zł]
- Pomoc Crita bezcenna
Wielkie dzięki dla Crita za podrzucenie pomysłu, doaradztwo oraz wykonanie , ja tylko patrzyłem i pomagałem

hahah gratulacje!!! widze ze poszedles w slady Crita heheh brawo brawo wwtcka!!!

ejno ale gdzie fotki?!

Cytat:
ejno ale gdzie fotki?!

będą tylko proszę o chwilę cierpliwości

wwtcka sprawił sobie taki prezencik z okazji 300 dni w klubie, taaak?

no to najlepszego!

P.S. - może i ja sobie obniżę zawieszenie?

Gratulacje!
Yaris - 40 musi jezdzic przebojowo.
Do tegorozporka. .... cool
Ja takze zamowilem sprezyny. Zastosuje jednak inna firme i dam znac, gdzies za mesiac, o wrazeniach z jazdy.

Tymczasem ciesze sie na twoje zaieszenie.....

przemo_z jak zamontujesz..to musimy sie spotkac...zobacze jak to u Ciebie chodzi i wtedy moze wzuce do swojego Ave

ok narazie 4 foty bez opisów

Cytat:
2003-11-12 00:27:57, Darus pisze:
przemo_z jak zamontujesz..to musimy sie spotkac...zobacze jak to u Ciebie chodzi i wtedy moze wzuce do swojego Ave

Musisz przyjechac do Świdnicy. Przejedziesz sie Ave czarnym ze sprezynami Eibacha / - 30mm/ a potem bialym ze sprezynami innej renomowanej firmy /-35mm/ i porownasz wrazenia z jazdy.

Widze, ze chlopaki wykorzystali najlepsze i niezniszczalne lewarki Toyoty. U mnie tez sie sparadzaja...

Spoko Spoko Wojtek , jak będę tak daleko jak Ty to skorzystam z pomocy), pozdrawiam. ps. musimy omówić wrażenia z testów i jazd).

Cytat:
2003-11-12 09:32:54, przemo_z pisze:
Musisz przyjechac do Świdnicy. Przejedziesz sie Ave czarnym ze sprezynami Eibacha / - 30mm/ a potem bialym ze sprezynami innej renomowanej firmy /-35mm/ i porownasz wrazenia z jazdy.

przemo_z możesz zdradzić co to za inna renomowana firma, powiedzmy że się domyślam, ale może napisz to bez jazdy powiem na 95% jak jest

Ladne zdjatka, ladne

a oto efekt uzyskany po modyfikacji

Przed:

I po:

cyna cyna