Kalendarze F&F ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na butik.pl ma pojawić się nowa pozycja - kalendarze, trochę nie qmam tego co napisali o nich ale jak dostane odpowiedź na moje pytania to się wszystko powinno wyjaśnić. A może Koniu wie już coś więcej?
Wracając do tematu - ktoś by był chętny na taki kalendarz? Można by zrobić dwie wersje: z Malcami i z Kantami, ewentualnie inna konfiguracja. Na razie to jest tylko hasło, zobaczymy jaka będzie cena. Co Wy na to? Mnie się to wydaje ciekawą propozycją

gdyby w takim kalendarzu znalazł sie mój malec to byłbym chętny a ile miałby kosztować ten kalendaz ?

a tak powaznie chcialbym aby w takim kalendarzu znalazły się furki wszystkich klubowiczów

wiecie jak jaki ja bym dal pomysl
nie jest nas az tak wielu ok 50 (maluchow i fiatów)
moze by zrobic takie kalenarze zeby byly osobno maluchy na jednych kalendarzach i osobno kanty???
wychodzi jakies 25-30 zdjec na jednym kalendarzu????
co wy na taka propozycje????

podoba mi sie pomysl takiego kaledarza chetnie bym taki kupil

Taaaaaaa kazdy mówi ze kupi.....
Juz to widze 10 osób a reszta oooo eeeee za drogo ...........
Na starym forum kiedys był kalendarz do wydrukowania !!
Ps a co szkodzi zrobic 3 czesciowy kalendarz ;p

to nie jest glupi pomysł...po 3 zdjecia na jednym miesiącu i wychodzi.Ja jestem za

woooow!...

super sprawa!...ja sie pisze....gdyby moja 128 była w Grudniu!.....marzenie!

super sprawa!! ja tez sie pisze. moze byc osobno dla kantow i malcow albo razem. z tym ze gdyby byly razem to by trza dac wiecej fotek. a jaki jest koszt takiego kalendarza w sensie ile mialby kosztowac???
pozdrowki

Cool pomysł. No podajcie w końcu orintacyjna cene nie trzymajcie nas w takiej niepewności...... Jeden same kanty a drugi malce no i jeszce jeden całą reszta bandy Tylko żeby on tak jakos ciekawie wygladał, w barwach klubowych z fotkami tkaich ahh cudo i tak dopasowane foot do pory roq miodzio mushe takeigo miec

ja mam jeszcze taki pomysl
my jako uzytkownicy wyslemy zdjecia naszych aut najlepiej po jednym najlepszym a nie po 10 takich seeee i ktos kto bedzie robil te kalendarze zrobi jakies tlo i wklei te zdjecia
mozna zrobic laczone zdjecia maluchow i fiatow tylko ze ztedy trzeba bedzie zrobic duzo formatowe kalendarze bo jak na jednej stronie bedzie np. 6 zdjeci samochodow co da na 12 miesiecy to wychodzi ze bedzie 72 samochody w kalendarzu,uzytkownikow jest chyba mniej bo cos kolo 50 ale mozna wkleic jeszcze np 132, 131 128 i te inne bo juz nie pamietam
a co do ilosci to ja kby bylo w dobrych pieniadzach to moze bym wzial wiecej?????

Niezły pomysł z tymi kalendarzami najlepiej by było gdy kanty i malce były oddzielnie. To bym taki chętnie kupił z kantami

Jestem jak najbardziej za. I muszę przyznać, że pomysł trzech zdjęć na jednej stronie jest OK.
Tylko żeby koszt takiego kalendarza nie przekroczył 30zł.

Zrobić można...a kalendarz zasili konto "zlotowe".
Schwepes mysle bez problemu machnie piękne grafiki !
Mogą być też misie z logo F&F

PS Ja też wystawiam kalendarze ze swoimi pracami

jakbym mial zobaczyc swojego malca na kalendarzu to jestem w stanie zaplacic kazda cene, podpisuje sie pod tym pomyslem !!

Ja bym kupil taki kalendzaz na 100% Nie musi tam byc mojego malana( wiadomo ze nie bedzie). Ale zeby cena nie przekroczyla 10 zł. Mam nadzieje ze niezrzeszeni w f&f tez beda mogli zamawiac. CO?

Jeden Ottinger wspomnial o innych fiatach niz 125/126. Dyskryminacja

A tak serio- wydaje mi sie ze powinnismy porobioc jakies ciekawe zdjecia swoich autek w jakiejs ciekawej scenerii, potem moze jakas dyskusja na temat tego ktore zdjecia powinny pojawic sie w kalendarzu (wiem ze kazdy chcialby, zeby bylo to jego autko, ale nie wszystkim kazde autko sie podoba). Wowczas byloby wiadomo jak kalendarz bedzie wygladal i ile osob zdecydowanych jest na jego zakup.

Taka jest moja koncepcja, tak ja to widze...

Cytat:
2003-11-07 23:54:45, Koniu pisze:
Zrobić można...a kalendarz zasili konto "zlotowe".

PS Ja też wystawiam kalendarze ze swoimi pracami

coz.... moge sie poswiecic dla dobra klubu

Mam nowe wieści dotyczące kalendarzy. Jest trochę gorzej niż myślałem, już wiem dlaczego chcą tylko 5 obrazów...
Cytat:
Chcemy zrobić kalendarze "kwartalne". Oznacza to, że pod rysunkiem, będzie kalendarium obejmujące 3 miesiące. Dlaczego taki pomysł? Wydaje mi się, że 4 ilustracje (+ piąta, okładkowa) to optymalna liczba obrazków.

Kalendarz będzie miał format ok. A3 po rozłożeniu. Obrazek będzie mógł mieć format A4 landscape i taki format będzie miało też kalendarium. Obrazki powinny mieć dużą rozdzielczość (200-300 dpi) i odpowiednie wymiary (dokładne wymiary podamy później).

(...) Cenę bazowa kalendarza jeszcze nie została ustalona, ale będzie oscylować w ok. 30 zł.

(...)

Czyli zanosi się na małoformatową, 5-kartkową wersję .
Ale spójrzcie na to z dobrej strony - ponieważ jest to, jak wspomniałem na początku, oferta butik.pl więc teoretycznie ilość wersji danego kalendarza jest nieograniczona. Jednak nikomu się nie będzie chciało robić kilkudziesięciu wersji (dla każdego inną). O ile sympatycy Kantów nie mają większego problemu, właściciele reszty Fiatów (nie 125/126) także, to "Kaszlakowców" już jest chyba za dużo na to by ich "ścisnąć" na 4 stronach A4. IMHO okładka we wszystkich wersjach winna być identyczna, co najwyżej z małą ikonką wskazującą na wersję. Teraz tylko ktoś kto by to opracował graficznie bo moje zdolności w tej materii nie są zbyt wysokie. Ale skoro:
Cytat:
2003-11-07 23:54:45, Koniu pisze:
(...)
(...)

to ten problem byłby z głowy .
Sam kalendarz proponowany przez butik.pl nie jest na pewno idealny i 5 kartek za 30zł to może się wydawać drogo, jednak jest tu możliwość zrobienia go w dowolnym wzorze i dowolnej ilości (nawet 1szt.). Ponadto:
Cytat:
Jeżeli macie jakieś uwagi czy propozycje dot. kalendarzy, prosimy o kontakt mailem

więc widać że to nie musi być wersja ostateczna i może da się jeszcze coś zmienić .

A może (jeśli taka wersja Wam nie odpowiada) rozejrzymy się za tradycyjnym sposobem tzn. kalendarz zamówiony w zwykłym zakladzie poligraficznym . Nie wiem jak by wyglądała sytuacja w takim przypadku więc nie wiem czy to by się opłacało.
Czekam na Wasze opinie.

pozdro 4 all

JA proponuje na pierwsza strone machnac ladne zdjecie kilku samochodow z F&F (naprzyklad grupa krakowska cyknela by ladna fotke podczas zlotu) A cena 30 zl ? hm... wedlug mnie troche duzo ale mysle ze bede w stanie tyle zaplacic.

wydaje mi sie że a3 to jest większa kartk niż a4