Fabryczne radio z kodem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
totalny OT niezwiazany z espero ale..moja laska jest od zeszlego tygodnia szczesliwa posiadczka R21 '91...auto ma gass..strzelilem mu reset kompa tak profilaktycznie..i to bym moj blad samochod ma fabryczne radio..nieco anachroniczne..philips (zadnych dodatkowych oznaczen) ale ma fabryczne sterowanie przy kierownicy i ogolnie fajny gadzet..okazalo sie ze po resecie trzeba wprowadzi 4 cyfrowy kod dostepu do radia..dowiedzialem sie jaki to kod od bylego wlasciciela..ale do tego czasu juz pare razy wklepalem cos "na pale" no i terach chyba nie chce juz przyjmowac zadnych kodow..czy myslicie ze da sie to radio jeszcze jakos reanimowac czy juz idzie do smietnika?? moze ktos ma takie doswiadczenia..

Jeżeli masz kod (zakładam że jest prawidłowy) to już połowa sukcesu.
Zanieś radio do warsztatu zajmujacego się naprawą radioodtwarzaczy, najlepiej serwisu Philipsa. Tam powinni
go "reanimwać".
Miałem kiedyś podobny kłopot z radiem w Nubirze, ale nie miałem niestety wogóle kodu. Odkodowanie kosztowało ok. 200 zł.
W Twoim przypadku (z kodem) powinno być taniej.

w passacie rowniez jest fabryczne radio (w tym w ktorym jezdze czasem) i rowniez mialem identyczna sytuacje, ja ponownie odlaczylem akumulator i mozna bylo wpisac kod

W Fordzie miałem identyczna sytuację. Włączenie radia (szum) na pół godziny bez żadnych przyciskań i znowu zaczyna przyjmować kod.
Kobar

dzieki wszystkim..sprawa sie wyjasnila..moj brat cioteczny mi powiedzial jakie sa mechanizmy..najblizej prawdy byl kobar..otoz po 3 zle wpisanych kodach radio sie blokuje..ale po ok 20min w stanie wlaczenia znow mozna wpisac kod..kod mialem poprawny..i szafa gra

ale dzieki za pomoc..niby mala rzecz a cieszy

ale wam powiem ze jak z tej reni sie przesaidam do esperaczka to jednak odpoczywam) tylko jak wcisnalem w espero sprzeglo to myslalem ze cos sie znowu zepsulo bo mi noga wpadla w podloge..a to po prostu lekko (w porownaniu z tamtym) chodzace sprzeglo

pozdrawiam

Ja ostatnio jak Esperak stał w warsztacie pojeździłem Sierrą....
Wsiadam do Esperaka i mówie do mechanika: "Robiłeś coś ze sprzęgłem?????"

Noga wpadła mi w podłogę , hamulec chodzi jak masełko , kierownica kręci sie lekko, a biegi wchodzą nawet dość precyzyjnie
"J LOVE MY ESPERO" nabiera dla mnie nowego pozytywnego stwierdzenia

W moim blaupunkcie na karte trzykrotne włożenie błędnej karty (np. zepsutej lub z zabrudzonymi stykami) powoduje, że radio blokuje sie na ok 30 min. Jeśli po tym czasie ponownie użyje sie złej karty - radio blokuje sie na amen i tylko serwis jest w stanie pomoc.

Phile w Renaultach tak mają, przy czym po każdym błędnym wklepaniu kodu radio blokuje się na coraz dłuższy okres czasu. Po 3 próbach jest 20 min, po następnej już 40 itp. itd.