Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() benezis Kiła Sportage 2.0 MR ... Żyrardów | 2003-11-19 19:16:49 Było gdzieś już na ten temat pisane.
Ale takie to już jest życie ! Jeśli masz klimę to ją uruchamiaj nie będą parowały. A jeśli nie masz uchylone okno. |
![]() KrzysioVW [H] W-wa | 2003-11-19 19:17:23 już odpowiadam ![]() Jeśli masz włączony obieg zamknięty - to go wyłącz - tak aby był obiek otwarty (pobieranie powietrza do kabiny pasarzerskiej z zewnątrz) Jeśli nie masz tej funkcji/ jest przełączona na obieg otwarty, to możesz mieć bardzo bardzo słabą szczelność samochodu i dostaje sie do niego wilgoć, osadza sie na m.inn. szybach i jest efekt jaki jest... |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-20 09:10:45 O parowaniu szyb w carinie juz napisalismy wszystko (tyle ze wyszukiwarka na forum na razie nie dziala)
Jak nie masz klimy to ciezka sprawa. Otwarty obieg powietrza niestety nie pomoze Krzysiu. Ten typ tak ma. |
![]() KrzysioVW [H] W-wa | 2003-11-20 13:27:26 uuuuu no to bida.....
albo super uszczelnienie samochodu, albo zamontowanie tego czegoś na dachu co mają samochody WRC, albo wizyta w sklepie motoryzacyjnym lub na Shell'u w cell'u zakupienia "środka" |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-20 13:59:35 Niektore cariny nei posiadaly filtra ale o tym tez juz bylo walkowane ![]() |
![]() Krasnoludek TOYOTA DRIVER Czerwonoskóry okolice Warszawy | 2003-11-20 15:15:38 a ja proponuje wyjąć szybę nie będzie parowała ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lew2 TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kraków | 2003-11-20 18:34:20 Ja też mam Carinę E, rocznik 1992, więc bez filtra przeciwpyłkowego. Mam klimę, i oczywiście w drastycznych sytuacjach pomaga zawsze. Ale za namową kolegów w którymś z wcześniejszych postów wyczyściłem kratki podszybia, wyczyściłem kanały powietrza (na ile się dało) śrubokrętem owiniętym w szmatę - te kratki nawiewowe się wyjmują (ale delikatnie! uważaj żeby nie złamać, bo pewnie nie dokupisz). Nie wiem czy to czy co innego pomogło. Teraz jak puszczę na szyby i na maxa wentylator, to przeważnie nie muszę używać klimy. (Klima to jest ostateczność, działa natychmiast i bardzo skutecznie). Poeksperymentuj z temperaturą powietrza. Jeśli stanę w korku, a na polu jest wilgotno to wtedy jest gorzej, i wtedy uchylam okno. Jak jadę szybko to nawiew na szyby wystarcza.
Lew2. |
![]() jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2003-11-20 19:01:30 Ilu właścicieli - tyle opinii, przystopujcie bo kolega zwariuje ![]() Zmień obieg powietrza na otwarty, ustaw nawiew na "nogi+szyba przednia" i nie żałuj mocy wentylatora ![]() Nie będę się upierał , że na 100% mam rację, ale sprawdź sobie i sam oceń.Pozdrawiam. ![]() |
![]() Many E x | 2003-11-21 10:30:22 E tak mają już.... dlatego ja np mam zawsze włączony nawiew na szybę i nogi-tego pokrętła w ogóle nie zmieniam.... gdy pada to zawsze lekko uchylona szyba , gdy mało to na chwile klima.
Dbaj o to by dywaniki nie były zawilgocone. Te sposoby pomagają.... ![]() |