Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-27 09:48:52 W najnowszym numerze GT znalazlem takie info:
W firmie Godula Moto Sport, pojawila sie ciekawa oferta, adresowana do osob planujacych montaz instalacji gazowej LPG. Sportowa instalacja LPG moze byc dostrojona tak, by silnik uzyskiwal parametry lepsze niz przy zasilaniu benzyna! Instalacja w wersji podstawowej ustawiana jest tak, aby zapewnic mozliwie najnizsze zuzycie gazu. W wersji tuningowej sterownik instalacji gazowej jest tak strojony, aby uzyskac najlepsze parametry trakcyjne samochodu - podobnie jak przy tuningu chipowym. W cene instalacji wliczone jest strojenie instalacji na hamowni podwoziowej oraz certyfikat mocy! www.godula.pl |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-11-27 11:18:10 No, tak ale to dotyczy tylko instalek IV generacji i z podrasowaniem kosztuje jak myślę nie mniej niż 5-6 tysiączków.
A właśnie, muszę zadzwonić do kumpla czy już ma homologację na wymyśloną przez siebie instalkę IV generacji. Cena będzie ok. 2,5 tysiączka. |
![]() ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-11-27 16:08:14 Heh też o tym przeczytałem i nawet o coś takiego mógłbym przełknąć, tanie paliwo i do tego większa dynamika niż na benzynce, fiu, fiu, tu u mnie sekwencyjny wtrysk gazu kosztuje ok. 4200 jak znalazłem ostatnio za wycieraczką. Wypada poczekać na wejście do unii, popatrzeć jak kształtować się będą relacje cenowe benzyna/gaz, pewnie wiele się nie zmieni, nawet pogorszy jak dla mnie jako zaciekłego benzynowca (na razie) ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-27 16:18:27 Tyle ze w takim sportowym systemie pewnie wzrosnie zuzycie gazu jeszcze bardziej niz w normalnej instalacji. |
![]() ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2003-11-27 16:31:23 No pewnie tak, ale jak i tak będzie o połowę tańszy, to ja sie na to piszę ![]() |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-11-28 09:22:29
Tak ale to jest instalka zaprojektowana i wykonywana przez mojego znajomego. Podobno opiera się na instalacjach włoskich ale ma też jakieś nowatorskie elementy. Wiem, że czeka na homologację i na razie testuje 10 samochodów z tą instalacją. Cena ostateczna dla klienta będzie oscylować w granicach 2500 PLN. |