| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-11-14 09:40:27 Jak co niektorzy wiedza w/w pompa mi stanela dęba.
Auto zostalo scholowane przez mojego Tate. Po drodze ktos nawet mnie zauwazyl ale sie nie zatrzymal no i nie byl z LOB Najpierw kontakt z serwisem ASO (Pan Darek, Pan Andrzej) i: pompa 488 zł pasek wielorowkowy 171 wymiana niecale 300 zł. Wybieram opcje, moje czesci. Kontakt z intercars (najpierw Pan Grzegorz z Gdyni, potem Pan Sławek z Gdańska): pompa 270, pasek 100, minus oczywiscie znizka 10% razem okolo 340 zł plus 300 złotych robocizna moze byc. Ale o to czy pompa jest od mojego samochodu pytalem sie 4 razy i co? I nic. O pasek tez. Sprzedana mi pompe na pasek klinowy oraz pasek wielorowkowy o 40 mm za dlugi. Jako ze pytalem sie 4 razy i mialem malo czasu (godziny pracy) nie obejrzalem sobie pompy. No i teraz Pan Darek rozpoczol poszukiwanie. Kazal mi jechac do domu i sie nie martwic (ja zaczelom sie martwic o koszty, majac na uwadze poprzenie ceny). Ale auto postalo 2 dni w serwisie. Nawet poczekano na mnie abym podjal decyzje o tym czy wymienic plyn chlodzacy czy nie. Podjalem decyzje, ze tak bo cena plynu jest porownywalna z cena innych producentow. (litr koncentratu kosztuje 14 zl) nie biore pod uwage petrygo i borygo. Teraz cena pompa 272 pasek 103 (bosch) plyn 5 litrów 52,28 (5 litrow jest taniej), (dokupilem jeszcze 2 litry, bo nie udalo sie odpowietrzyc ukladu, temperatura dochodzilo tylko do 94 stopni przy zaslonietej chlodnicy, zwiekszenie obrotwo silnika prowadzilo do spadku o 8 stopni, mialem niezly ubawa, zreszta Pan Andrzej tyż, skad te wartosci? Z Techa). Robocizna tak jak umowilem sie wczesniej 294 zł Razem niecale 750 (z 2 litrami in plus). No i bestia smiga dalej, wieczorny test. Jestem zadowolony z obslugi w/w Panów, fachowcy jakich malo, mechanicy w aso tez, no i jezdza oplami. Pozostaje tylko pytanie dlaczego czesci w aso sa tak drogie? |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-11-14 11:19:26 Duża jest różnica w pompie wodnej między Twoją maszynką a pozostałymi 3-litrówkami?
Możesz cosik powiedziec na ten temat? |
bast Volvo v40 kuj-pom | 2003-11-14 11:27:35 UUUUUUUU...Niedobrze Panie Piotrze..A podczas ostatniego spotkania razem z Drus-em wyczailismy ,że trochę ona hałasuje..Ja na takiej mruczacej zrobiłem 2 tysiączki..Az wstyd sie przyznać,ale nie mogłem jej dostać...
Bast |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-11-14 11:45:11 No to Bast zabiere Ci kilka piw, ze nic mi nie powiedziales.
Mowilem, ze nie znam tego silnika. Co wiecej, jako że ucze sie tego silnika, to pompa wody jest tam gdzie jest wisko ! O! Wlasciwie to wisko siedzi sobie prawie na pompie. Ja tez slyszalem to halasowanie ale myslalem, ze to rozrząd. Teraz jest ok. Marek do Ciebie pompa powinna byc ta, ktora mialem wczesniej czyli na pasek klinowy. Zeszta na tej pompe stalo napisane omega 3000 od 87 ->. W inetrcars bralem niemiecka (hepu ? normalnie dostawca czesci do sieci opel + marza opla, wloska byl tansza o 80 zł), za 240 po znizkach. Oprocz tego do mojej sa 2 dodatkowe doloty wody (jak to sie mowi fachowo króćce). Wlasciwie to tak sama jak w c30se/j. Problem z dostepnoscia od reki. Ponoc te 2 króće to problem No i pasek. W tisie stoi jak byk, 2225 jak bez klimy oraz 2260 jak z klima. Guzik prawda, moze tu tez sa jakies dodatkowe modyfikacje. Moj pasek byl 2220 ale byl wyciagniety. (moglem go nie zmieniac ale pompa stanela na amen i troche sie poszorowal). To tyle, ach bym zapomnial pompe kupuje sie bez kola na pasek. [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2003-11-14 11:58:38 ] |
marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-11-14 12:21:12 Ja zmieniałem u siebie jakiś miesiąc temu...
Leciało z niej. Cosik te pompki nie lubią jesieni... |