MotoNews.pl
6 Przechowywanie alufelg... (33917/25) - PT

Przechowywanie alufelg...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Szukałem na forum, ale chyba nie ma tego. Chodzi mi o alufelgi. Mam dwa komplety kół - letnie na alumach, zimówki na stalówkach.Mam nawet fajny stojak swojskiej roboty na koła Teraz oczywiście jeżdże na stalowych felach i mam takie pytanie. Alumy są od środka dosyć mozno zabrudzone i tak się zastanawiam, czy by ich nie wyczyścić może. Jeśli tak to mi powiedzcie czy jest jakiś extra środek do czyszczenia alufelg???
Używacie jakiś specyfików czy myjecie tak jak autko??
Jak już wyczyszczę alumy to też się zastanawiam czy na zime ina czas leżakowania nie można ich czymś zakonserwować (np. woskiem do samochodu, żeby się później lepiej świeciły ). Podpowiedzcie mi z tym czyszczeniem i konserwacją bo nie chcę im zaszkodzić Pozdrawiam

Ja alufelgi czyszcze zawsze szczoteczka do zebow i CIFem i schodzi wszystko pieknie. Zawsze tak robie i nienazekam. Nieuzywaj polskich gownien do felg bo schodzi od nich lakier bezbarwny z felgi

Pepton z pewnością samo umycie po sezonie oraz właściwe ich składowanie wystarczy tymczasowo. Kosmetykę zostaw na wiosnę Lepiej jak nie bedzie zalegać żadna chemia na felgach, bo coś może się utwalić.

a ja bym je dokładnie wyczyscil i odstawił na zime, po co wiosna szorowac stary brud, a tak beda czysciutkie i moga lezec gdzies, felgi nie wymagaja takiego przechowywania jak np opony, poloz je poprostu UMYTE i z głowy

Kompletne opony z felgami lepiej powiesić lub postawić w pionie. Nie zalecane jest, aby leżały.

[ wiadomość edytowana przez: DENWER dnia 2003-12-19 09:32:32 ]

Cytat:
2003-12-19 09:31:32, DENWER pisze:
Kompletne opony z felgami lepiej powiesić lub postawić w pionie. Nie zalecane jest, aby leżały.

[ wiadomość edytowana przez: DENWER dnia 2003-12-19 09:32:32 ]

Opony na felgach: Powiesić lub położyć w poziomie.
Same opony : postawić w pionie (i w idealnej wersji obracać co 2-3 tygodnie).

Cytat:
2003-12-19 12:21:39, DEspero pisze:

Opony na felgach: Powiesić lub położyć w poziomie.
Same opony : postawić w pionie (i w idealnej wersji obracać co 2-3 tygodnie).

Dokładnie tak