Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Kaszlarz_20 2 x subaru legacy . ... Warszawa | 2003-11-23 16:32:26 Ile by kosztowało takie turbo pod zwykły gaźnik (jeśli jest takie) i ile koni może to dać.Kiedyś próbowałem z odkurzaczem na 12V ale za głośno chodził gdy włączałem.Ale efekty były widoczne. |
![]() CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-11-23 17:59:43 Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee
Skąd ty jestes .....? Wpisz na dole w wyszukiwarce 126 turbo i poczytaj. Załamałes mnie. |
![]() Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2003-11-23 18:19:26 Robiłeś z odkurzacza turbo ![]() |
![]() macpaw F&F Sympatyk Samurai Kraków | 2003-11-23 21:49:54 Ja sie zastanawiałem nad zrobienie z suszarki ale mnie mama pogoniła co ja za głupie pomysły mam a co dopiero z odkurzacza ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() lukaszc (S) Furious Moderator 5x126 Cracovia | 2003-11-23 22:02:20 już drugi raz mnie w dniu dziesiejszym rozpierdalacie , bede to leczył ![]() ![]() |
![]() rabbit Fiat 126p Chrzanów | 2003-11-24 11:58:13 "turbo odkurzarka"[nawt nazwe wymysliłem] ale jaja ![]() ![]() |
![]() kaza F&F Sympatyk Bis 1400turbo, HF in ... Bielsko Biała | 2003-11-24 16:48:22 A ja wam powiem panowie ze dla mnie to wcale taka smieszna idea nie jest nawet dosc ciekawy pomysl tylko jakas pape wydajniejssza niz odkurzacz i byloby spoko, w sumie brawo za pomysl tylko szkoda ze nie udalo sie tego wtloczyc do uzytku ![]() |
![]() Kuner Raszyn / Wawa | 2003-11-24 20:14:15 Widziałem kiedys patent z takim odkurzaczem jak z TV marketu tyle że nie wiem jak im to chodziło bo po kilku km się spalił odkurzacz... ![]() ![]() P.S Ale patent z suszarka lub odkurzaczem jest the best... ja sobie kiedys lodówke podłacze do miski olejowej i będzie super chłodnica oleju ![]() |
![]() LoRd_S F&F Sympatyk 126p Bielsko-Biała | 2003-11-24 20:31:52 E-turbo to jtemat bardzo malo popularny. Na t.i.pl lub t.pl była kiedyś bardzo ciekawa trozmowa na tent tema. Duuza zaleta jest mała bezwładność. Ale z odkurzacza?? Mysle, ze to prowokcaja albo..... |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-24 20:33:32 hehe, przy wycietym dnie filtra i doprowadzeniu powietrza z lewej kratki powietrze ma tam taki ped, ze wstawianie wszelkich wentylatorkow, odkurzaczy czy innych zawirowywaczy tylko pogorszy osiagi bo stanowi niepotrzebny opor dla zapieprzajacego powietrza, zeby do czegos takiego zrobic dodatkowe ladowanie innego wyjscia jak turbo czy inny charger nie widze, nic nie dostarczy tyle energii na wirnik (a juz na 100% nie zasilanie z pradu ktore jest tu tak rozwazane) jak spaliny czy pasek/lancuch, wszelkie rozwiazania elektryczne beda tylko spowalnialny powietrze, ja sadze ze u mnie gdyby w dolot wsadzic wiatraczek od kompa to by sie krecil duzo szybciej bez pradu jak ten sam wiatraczek zwyczajnie podpiety na 12V ![]() grunt to - wyczyscic dolot ze wszystkich przeszkod, filtr powietrza z malymi oporami (to praktycznie mozna zrobic darmo) - uszczelnic cala obudowe wentylatora i dokladnie doszczelnic sam dolot (tu juz troche wiecej roboty, a i silikon moze nie wyrabiac cisnienia i bedzie wydmuchiwany) - strumienica dolotowa dobrze dobrana do silnika (nie wiem czemu ludzie tak krytykuja weglarskiego, ale u mnie na tej strumienicy cisnienie ktore szlo na gaznik bylo takie ze nie wyrabialy uszczelki i je wydmuchiwalo) |
![]() RICO__ Espero 1,5 LPG Kraina wiecznych lodów | 2003-11-25 13:44:01 No i jesli ci sie uda ta suszarke wlozyc to co osiagniesz? Pare konikow ( watpie zeby dodalo chocby 5 koni ) i do setki zyskasz pare sekund. ( gdybym ja mogl zejsc do setki o pare sekund to bym sobie tam piec suszarek wlozyl ![]() ![]() ![]() |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-25 15:25:57 wlozenie suszarki tylko pogorszy dolot ![]() |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-11-25 15:40:12 Ja turbo w malcu widzialem w Wroclawiu zalozyl to mechnik z serwisu BMW Stando.Wiem ze to bylo na prawie seryjnym silniku przy malym cisnieniu doladowania, turbina od jakiegos golfa, a chlodnica powietrza od Tempry byla tez jakas chlodnica oleju.W momecie kiedy rozmawialem z wlascicielem byl problem z dziurami w obtotach czemu mial zaradzic ..wtrysk!!!Auto osagalo ok 40KM co potwierdzal wydruk z dobrej chamowni podwoziowej seryjnie bylo cos 18KM wiec wygladalo realnie. |
![]() frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-25 15:44:50 i teraz popatrz na koszt samego turbo, modyfikacji ktora musi sporo kosztowac, wytrysku, no i 40KM, a do tego wytrzymalosc tego... te 40KM mozna duzo prosciej osiagnac niz poprzez turbine i cale rozwiazanie bedzie duzo wytrzymalsze, a za kase ktora np ja mialbym wpakowac w turbo wolalbym wstawic 1.1 ![]() |
![]() Kaszlarz_20 2 x subaru legacy . ... Warszawa | 2003-11-25 18:43:01 Paanie daj pan spokój! Według mnie to bardzo dobry pomysł z tym odkurzaczem. Wyjąłem z niego szpargały i chodził luzem a że był to silnik szeregowy to po dłuższej pracy się "rozbiegł".U mnie zauważyłem polepszenie osiągów i może trochę spalania ale nie jestem pewien tego drugiego.Przecież czym jest Turbina jak nie wiatraczkiem napędzanym paskiem czy(poprzez inny wiatraczek) ciśnieniem w kolektorze wylotowym.Po prostu miałem taki pomysł i go zastosowałem a że wy się śmiejecie to mi to rybka.A puszkę mam rozwierconą do połowy i wyprofilowany nalot na filtr więc i tak jest dobrze. |
![]() Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2003-11-25 18:45:08 Weź pod uwage że doładowanie masz dostosowane do prędkości obrotowej silnika ... |
![]() Kaszlarz_20 2 x subaru legacy . ... Warszawa | 2003-11-25 18:47:04 Może i masz rację ale co to ma do rzeczy? |