MotoNews.pl

Ogrzewanie w Malcewie??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co zrobić by w maluszku było cieplej?? Zrobiłem "patent" z wlotem od poloneza na początku tunelu i nie wiele to dało.

ten temat był niedawno poruszany poszukaj tam jest wszystko napisane

Zrób najkrótszą drogę z prawej osłony do wnętrza bolidu i tam zamontuj kratki od poldka.100% działania

Nie robiłem połączenia tego specjalnie, bo by mi nogi zamarzły, a tak to mam jeszcze troszkę ciepła na nogi.
A może jakiś patent z nagrzewnicą?? Słyszałem kiedyś od kogoś (nie stety nie pamiętam od kogo), że można nagrzewnicę podłączyc pod rurę od tłumika.

Jeśli ktoś go ma oczywiście.
O co chodziło z tym na początku

Cytat:
Słyszałem kiedyś od kogoś (nie stety nie pamiętam od kogo), że można nagrzewnicę podłączyc pod rurę od tłumika.

Słyszałes to chyba ode mnie ale nie chodziło o nagrzewnice ale o instalacje gazowa w kaszlu

Cytat:
2003-11-23 20:20:22, Kuner pisze:
Cytat:
Słyszałem kiedyś od kogoś (nie stety nie pamiętam od kogo), że można nagrzewnicę podłączyc pod rurę od tłumika.

Słyszałes to chyba ode mnie ale nie chodziło o nagrzewnice ale o instalacje gazowa w kaszlu

Od Ciebie na pewno nie. Było to na jakimś zlocie.

Nie wiem jak u was, ale u mnie ten patent z ta kratka od poldka duzo pomogl jest duzo cieplej, a bedzie pewnie jeszcze cieplej bo dopiero zlukalem ze ta rura co prowadzi od silnika do kanalu jest aby czesciowo zalozona i z deka popekana, wiec wymienie na nowa i bedzie AFRYKA
Pozdrawiam

Kupiłem przed chwilą na Allegro Termowentylator. Działa podobno na zasadzie domowego "farelka". Zastanawiam się jak to zda egzamin.
Ale już podejżewam jedno: będzie to pewnie pożeracz prądu

Oj dobrze podejzewasz...

kumpel tez mial termo wentylator i mial bardzo cieplo ale nawet alternator nie nadazal z ladowaniem