| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kaasia Opel Omega B MV 6 Poznań | 2003-11-24 09:32:10 Dwa tygodnie temu wybraliśmy się na wycieczkę do Bratysławy, Wiednia i Budapesztu. Wszystko zapowiadało sie cudownie... prognozy pogody rewelacyjne. Ledwo przekroczyliśmy granicę z Czechami, złapali nas na videoradar...cholerny gliniarz wziął łapówkę 170 zł i groził wlepieniem pieczątki zakazu wstepu do Czech. No cóż... jak się ma taki samochód to ma się pieniądze na mamdaty... to było jego podsumowanie!!! Nie ujechaliśmy 30km i znów radar... znowu mandat! tym razem oficjalnie 200 koron na pokutu. No jakoś reszta drogi minęła bezproblemowo... ale bardzo się wydłużyła, wszedzie stali z radarami. nawet na autostradzie! Jadąc do Budapesztu zatrzymaliśmy sie na pierwszej stacji benzynowej na Wegrzech by kupic winietę, no i już nie mogliśmy pojechać dalej. Zablokowało sie tylnie prawe koło. Nic innego tylko pomoc drogowa. Facet na stacji był na tyle uprzejmy ze zadzwonił gdzie trzeba i wyjaśnił o co chodzi. Pomoc miała przyjechac z miasta Goyr odległego od stacji o 50km. czekaliśmy niecałą godzinkę. Przyjechali... popatrzyli... wstepna diagnoza mojego męża brzmiała "łożysko"... okazało sie ze odkleił sie ręczny hamulec i zablokował kolo. Naprawiali to ponad godzinę, bo nie mogli sciągnać pisaty... W międzyczasie pomoc w ewentualnym holowaniu samochodu do Bratysławy zaproponował.... dyrektor finansowy Opla na Polske... (miło z jego strony że sie zainteresował) tak sie złożyło że akurat był na tej stacji. Całe szczęście że mechanicy doszli co to jest usuneli awarie i wykasowali 60 euro. Po paru dniach pojechalismy do Wiednia... cudowne miasto... w drodze powrotnej... bummm kamień w przednią szybkę. Całe szczęście ze mały ślad na środku w dolnej cześci szyby. Przeżyjemy jakiś czas a pożniej się zobaczy. Ledwo wróciliśmy do Poznania... szyba pękła na całej długości. Opel za szybę i wymianę chciał 1200, mąż zalatwił gdzieś nową z wymiana za 400. I tak nasza wycieczka krajoznawcza przeobarziła sie w pasmo nieplanowanych wydatków.
pozdrawiam |
ZAWA Opel Omega B Caravan Grójec | 2003-11-24 09:42:52 No fakt mieliscie jakiegos strasznego pecha Pozdrawiam Piotrek |
DrA eS ... | 2003-11-24 09:46:19 Jak napisal nasz kolega
... ta, a te 5000zl ostatnio to zgubilem... Lacze sie w smutku |
Kaasia Opel Omega B MV 6 Poznań | 2003-11-24 13:43:47 juz mi przeszło... mam nadzieję że więcej takich numerów nie będzie robiła... Bestyjka... |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2003-11-25 05:30:09
No wlasnie!!!! Ten oto poglad doprowadza mnie do szalu..... Myslalem ,ze tylko w Polsce tak sie dzieje....No nic zylem w bledzie...Coz pozostaje jadac w gdziekolwiek w trase trzeba wziasc walizke pieniedzy |