Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Many E x | 2003-11-25 11:51:25 Cubus Ty tez nie zmieniłeś marki??? ![]() ![]() No witajcie ŁOBUZY po długiej przerwie!! |
Cubus Toyota Celica Katowice | 2003-11-25 13:17:56 Cześć Many!!! Zmieniłem pracę, ale marki nie zmieniłem. Mam od wczoraj stałe łącze i zamierzam nie zasypiać gruszek w popiele! |
Cubus Toyota Celica Katowice | 2003-11-25 13:25:44 To teraz ja mam pytanie: moją małą ściąga na lewo. Mimo doskonałej geometrii wyraźnie i mocno skręca. Co może być przyczyną? Auto było walnięte przez poprzednią właścicielkę i pozostałością jest pewna krzywizna belki podłużnej pod silnik, która jest delikatnie zwichrowana, tzn. nie jest idealnie pozioma. To mi się daje we znaki, bo przez to np. dźwignia skrzyni biegów nie chodzi tak bezoporowo, jak by mogła, bo cały zespół napędowy jest przechylony o jakieś 2-3 cm w stosunku do normy. Czy ta krzywizna może mieć wpływ? A jeśli tak, to gdzie ją dostać oprócz ASO, gdzie ten kawał metalu kosztuje piekielne pieniądze?
Cubus |
kasumi Celina Katowice | 2003-11-25 17:07:01 cześć cubus!spotykalismy się juz w ramach wątku...ale osobiscie sie nie udało...może wreszcie coś zrobimy wspólnymi siałmi i obudzimy ten klub na śląsku ![]() Co do geometrii to myślę,że to walnięcie może być brzemienne w skutkach prowadzienia, ale ja się nie znam ![]() pozdro! |
Cubus Toyota Celica Katowice | 2003-12-01 10:42:16 Ok, oddycham spokojniej, dostałem pieczątkę na stacji diagnostycznej, więc nie jest źle. Kasumi, gdzie mieszkasz? Może gdzieś w południowych dzielnicach? Ja w Podlesiu. Pozdrawiam |
kasumi Celina Katowice | 2003-12-01 19:34:10 ścisłe centrum ![]() ![]() |