Końcówki wydechów....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce sobie kupić takie "cudo" ale to w sumie nie są małe pieniadze...

Znalazlem taka ktora mi sie podoba... ale jej cena jest odstraszajaca

Jak by ktos z Was wiedzial gdzie i za ile mozna sobie takie cudo sprawic bylo by fajnie... nie musi byc identyczna.. wazne zeby zachowala konwencje...

Potrzebuje takie dwie

No niemow ze chcesz taka koncowke. Zastanow sie jak to bedzie wygladalo

Cytat:
2003-11-25 22:16:43, Bartek1112 pisze:
No niemow ze chcesz taka koncowke. Zastanow sie jak to bedzie wygladalo

No jak to jak?? DOBRZE!! ....wprawdzie duuuużoooo lepiej wyglądają w Esperaczku bardziej "płaskie" końcówy ale skąd takowe dorwać? Nie wim czy ULTER takie produkuje??
Ta wybrana przez KeyJeya /jeśli to tylko jest full nierdzewka!?/ będzie Oki /są bardzo dobre jakościowo/ a ta czarna część wygląda lepiej w Esperaczku niż dłuuugi chrom -jest po prostu o wiele bardziej "dyskretna"!

gdzie tam dyskretna taka koncowka jest dobra jak niewida ctlumika a w esperaku jest dluga rura a na koncu bedzie takie cos i zboku bedzie widac. Mi sie to niepodoba. Beznadziejnie bedzie wygladalo z boku nawet z daleka jak staniesz to bedzie widac

Nie wim Bartek czy masz rację?... ja WIDZIAŁEM kiedyś w Esperaczku właśnie tego typu końcówę tylko nie znaju z jakiej firmy!...miała czarną część "przyłączeniową" z łagodnym przjściem w samą końcówę srebrna z nierdzewki. Jak patrzyło się z boku to było ELEGANSIO!!...od tłumika nic prawie nie było widać (bo czarnooo!) a dopiero wylocik się ujawniał spod zderzaczka!!..i to było to !!!

Zobaczymy jak to bedzie wygladalo jak KeyJey sobie zalozy. Ja odradzam ale moze sie myle

Bartek ma racje, bedzie widac cala rure i moment dzielenia. Nie wiem jak to bedzie wygladac, ale bardzo mozliwe, ze nie ciekawie. Espero nie ma schowanej rury wydechowej, tylko jest puszczona ponizej zderzaka i z boku cala ja widac.

I to baaardzo widać. Trochę mnie to wnerwiało, tym bardziej, że jak kupiłem złoma to miałem założoną jakąś nakładkę na wydech. Przy pierwszej okazji zdemontowałem ją i luuuu... do śmietnika.

Ale KeyJey zmienia cały tłumik i będzie miał wyprowadzone tak że ma nie być widać tłumika, tulko samą rurę. Ja też bym obstawiał przy końcówce owalnej
to KeyJey już wiesz

Wlasnie Krzysiek wlasnie...

KeyJey zmienia wydech...

Po lewej oryginal... po prawej moj

Tak wiec... w ogole co innego... poza tym juz z LEGO rozmawialem i zdezak tylni tez idzie do liftingu

[ wiadomość edytowana przez: KeyJey dnia 2003-11-26 14:35:57 ]

No chyba ze tak al przeciesz te koncowek wcale niebedzie slychac

A kto powiedział, że ma być słychać?

Koncowka nie jest od nadawania oglosu
Od tego jest uklad wydechowy
Poza tym... moj samochod jest do jazdy na trasie... zapytaj Gajera jak moj sie zajefajnie jechalo do Wladka

chyba ze tak ale robisz to tak zeby bylo slychac czy tak zeby tylko bylo?

Cytat:
ale robisz to tak zeby bylo slychac czy tak zeby tylko bylo?

Nie rozumiem Cie... jak to zeby tylko bylo ??

Z zasady wydech z dwoma rurami jest glosniejszy niz z jedna... (oczywiscie mowie o tlumikach nie sportowych). Poza tym uklad wydechowy u mnie nie bedzie mial nic wspolnego z oryginalem oprocz ksztaltu do tylniej belki

W ogole robienie wydechu po to tylko zeby bylo go slychac to dla mnie nie ma sensu... zeby uzyskac taki efekt wystarczy zalozyc odpowiedni "bajer" na koniec wydechu i bedzie dzialac..

Po 1 - tlumik jak sama nazwa wskazuje ma tlumic odglos tak zeby nie byl uciazliwy dla podrozujacych

Po 2 - idea tlumikow sportowych jest wykonanie takiego wydechu aby opory dla spalin byly jak najmniejsze... i to wlasnie byl podstawowy parametr przy doborze tlumikow (srodkowego i koncowego)

Mnie nie interesuje sportowy odglos... ja tym samochodem jezdze duzo w trasy i bym dostal kurwi..y gdyby mi cos tak pierdzialo pod tylkiem no i na zdjeciach pierdzenia nie slychac

A 90 czy 105 konne espero to sportowe auto no nie? KeyJay nie chce wylądować na WT najwyraźniej, bo buuuczący wydech by go predysponował do czołówki.
Zauważ, że eleganckie wydech montowane są też w autach które nie mają za zadanie poruszać się 250 km/h.

Ja uwazam ze jezeli sie zaklada sportoey wydech to musi byc go slychac nie zeby ladnie wygladal. Keyjey czyli bedziesz mial 4 koncowki z tylu. Wiesz juz mniej wiecej jak to bedzie wygladalo? i czt twoj zderzak bedzie mocno przerobiony?

Ale co ma wydech sportowy z glosnoscia zwiazanego ?

Cytat:
Ale co ma wydech sportowy z glosnoscia zwiazanego ?

Oj nic niema ale ja mam taka glupia teorie ze wydech sportowy musi byc slychac i musi byc glosny

A ha... to by duzo wyjasnialo