Nie moge uruchomić silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Mam problem nie moge otpalic malca, wyjmowalem silnik, i sciagalem klawiature, po czym ustawilem zawory, silnik wpakowalem spowrotem ale cos malec nie chce zalapać, mam wrazenie ze paliwo nie dochodzi, nie zalewa go nawet....Macie jakies pomysly na otpalenie go??
Z hola nie mam zabardzo jak go otpalic, gdyz nie ma starego a sam dwoch aut nie siade.
Pozdrawiam

odpalić! sprawdz ustawienie zaplonu, a wczesniej czy w ogole masz iskre i prad. wiem z doswiadczenia. nie laczyl mi kabelek od zaplonu.

a kabli od swiec nie dales na odwrot? sproboj ja kiedys tak zrobilem i dwie godziny myslalem co sie stalo;]

Skoro piszesz,ze paliwo nie dochodzi to zobacz czy nie masz padnietej pompki..alebo za grubej uszczelki pod ta pompka...w tedy palec popychacza moze nie dochodzic do pompki.

sproboj wlac troskz epaliwa bezposrednio do gaznika....i w tedy sprobowac...jesli odpali...sprawa jasna...zasialanie paliwem

Witam!!!
Dzieki chlopaki za info, juz naszczescie poradzilem sobie z tym skubancem. male przoczenie, nie podpiolem kabelka od zaplonu do cewki,
Pozdrawiam

Cytat:
2003-11-24 17:18:43, marexp18 pisze:
Witam!!!
Dzieki chlopaki za info, juz naszczescie poradzilem sobie z tym skubancem. male przoczenie, nie podpiolem kabelka od zaplonu do cewki,
Pozdrawiam

wg mnie to wcale nie byla przyczyna
ps: ja zawsze musze ciagnac bolida jak cos bardziej pogrzebie w silniczku