| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-28 21:24:14 wiec tak wg mnie najlepszym miejscem na rejestracje jest oryginalne miejsce,
przed zalozeniem rejestracji robilem przymiarki mocowalem prowizorycznie w roznych miejscach i najfajniej wygalda miedzy swiatlami rejestracje mam zamontowana w podstawce pod rejestracje bez zadnych reklam niewiadomo czego i poco, ktorej wysokosc odpowiada mniejwiecej wysokosci swiatel, obramowanie tablicy jest powleczone czyms w rodzaju tla rejestracji i swieci razem z tablica, dzieki czemu tablica ladnie wspolgra z ramka |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-28 23:05:02 Ja po przeróbce tyłu (6 czerwonych pionów) planuje zamontować tablice pod zderzakiem z lewej strony. wrzuciłbym centralnie gdyby nie światło wsteka. Ponadto planuje montarz haka (taki lepszy - zdejmowany
Podobnie ma Vievior ale to troche inna bajka Wydaje mi się jednak że ktoś miał po zderzakiem... |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-28 23:48:25
fajnie by to wygladalo gdyby polskie tablice byly formatu tablic rej z usa, a nie sztachet, ponad to lampy fiata sporo wystaja ponad tylny pas i po zdjeciu rejestracji rzuca sie to po oczach, pozostawiajac odczucie jakiegos braku chyba zeby zapodac jakies inne lampy wpuszczone w pas cos jak te okragle w tym niebieskim DF 2,0 DOHC, ktory tu na stronie F&F sie przewinal, subiektywnie stwierdzam ze nie podboba mi sie brak rejestracji miedzy poziomymi swiatlami DF |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-28 23:52:43
Czyli dopuszczasz możliwość przesunięcia tablicy w przypadku pionowych świateł od klasyka? To by chyba aż tak nie raziło, tylko zderzak tam by musiał byc koniecznie! |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-29 09:34:37 W klasyku jakby jeszcze dodac trzeci segment, to jak najbardziej |
czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2003-11-29 09:50:06 Fiat najfajniej wygląda z rejestracją na orginalnym miejscu - między światłami.
Co do zderzaków - tylko metalowe chromowane, żadnego malowania pod kolor samochodu. Wracając jeszcze do świateł - koncepcja potrójnych klasykowych lamp wcale nie jest fajna (według mnie). Za dużo po prostu będzie na tylnym pasie światełek. |
moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2003-11-29 10:04:08 Obwódka na rejestrację CHROM. Zderzaki chrom. Tablica na lewy tył. I hak zdejmowany bo zwykły CHUJNIA na maxxa
|
Blady F&F Sympatyk FIAT | 2003-11-29 10:15:08 Tylnia tablica w DFie najlepiej wygląda tam gdzie jest montowana seryjnie , przenoszenie jej nie jest najlepszym pomysłem . |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-29 10:35:42 Pierwsza sprawa to cały tył na gładko zrobiłes ?! Łącznie z przetłoczeniem między światłami ?! Jeśli cały tył to szpachlowałeś tą wnękę między światłami ? czy zaspawałes blachą a później równałeś szpachlą ?
jaki masz obecny tyłek taki ?
czy może taki ?!
Jeśli masz wnęke to rejestracje pakuj we wnęce. Jeśli masz cały gładki tył to pośrodku na samym dole zamontuj tablicę, albo po prawej stronie. Haka nie montuj, ja wiem że jest to znakomita obrona przed najechaniem jakiegoś samochodu na tył ale to się bedzie strasznie gryzło, gladki tył a tu hak :/ Na pierwszym zdjeciu masz pokazane jak sobie można z tym poradzić. pozdro ! [ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2003-11-29 10:36:42 ] |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-29 14:42:26 a mozna do DF dokupic jakis odczepialny hak? bo generalnie nie podobaja mi sie haki w samochodach osobowych, a w sumie sie przydaja.
Chociaz kiedys widzialem jak maluszek nadzial sie hak DF'a, extra efekty dzwiekowe a dziura w pasie jeszcze lepsza |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-29 15:10:28
A w mustangach z poniższych zdjęć też jest za dużo? One są dużo mniejsze od tych fiatowskich? Bo na pewno są o niebo droższe.
Niestety nie mogę znaleźć zdjęcia tego Kanta z sześcioma pionami (ten "2-drzwiowy") [ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-11-29 15:13:09 ] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-29 16:24:39 Tak tak Race, zawsze jest jakies wyjście z sytuacji co. Nie było by tak różowo jakby zatrzymala cię Policja i chciała zabrać dowód i wlepić mandat.
Mustang a 125p to inna bajka. |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-29 18:15:14
Za to ze bede mial 6 pionowych czy za czerwone kierunki? Mój jest '76, a według przepisów ten rocznik może mieć kierunki tylne barwy czerwonej i przednie barwy białej i nie ma tam nic w stylu "jeśli fabrycznie tak wychodziły". Pożyjemy, zobaczymy.
Ale to chyba dobry model do tego by się na nim wzorować? Ślepy by zauważuł podobieństwo świateł klasycznych DF'ów i Mustangów więc... |
kaovietz F&F Sympatyk PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-11-29 21:30:34 Oczywiście Race,że nikt nie ma prawa przyp.... się do tego,że masz tylne światła klasykowe,nawet jakbyś miał ich osiem.Osobiście pomysł z 6 kloszami klasykowymi podoba mi się, choć faktycznie Mustang jest "minimalnie" szerszy,a i lampki ma węższe,więc wygląda to zupełnie inaczej.Rejestracja tylko w oryginalnym miejscu,kompletnie nie rozumiem mody na "gładki tył" zwłaszcza w DF, gdzie i tak nie bedzie on całkiem "gładki"...
Nie wiem tylko, czy masz rację w kwestii czerwonych kierunków z tyłu i białych na przedzie w roczniku `76.Tu bym polemizował. A w ogóle to za jakiś czas,gdy 125p będzie już prawdziwym rarytasem będziecie pluć sobie w brodę, że robiliście z tych autek różne cuda, byle dalej odbiegające od oryginału.Jest to tylko moje zdanie (mało chyba popularne), że każdy samochód powinno się "tuningować" zgodnie z klimatem jego czasów.W czasach 125 panowała najpiekniejsza moim zdaniem "szkoła tuningu"-obniżone zawieszonko,felgi z szeeeerokim rantem,generalnie niepozorny wygląd a pod maską nierzadko prawdziwe bestie |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-30 02:14:32
DZIAŁ VI Przepisy przejściowe i końcowe (...) § 57. 2. Do pojazdu zarejestrowanego po raz pierwszy przed dniem 1 stycznia 1984 r. wyposażonego w kierunkowskazy barwy białej świecące do przodu i barwy czerwonej świecące do tyłu nie stosuje się przepisu § 2 lp. 3a kol. 7 i lp. 3b koi. 7 załącznika nr 6 do rozporządzenia. (ten ostatni mówi że wszystkie kierunki mają być w pomarańczy Więcej jest >> TUTAJ <<
Zgadzam się z tym całkowicie, lecz nie do końca Na razie jednak chcę mieć wersje megatopsecretmodification (cicho-ciemny, lecz nie niemy! |