MotoNews.pl
9 Wzory tapicerek (137698/5) - PT

Wzory tapicerek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam następujący problem - nie mogę ustalić w żaden sposób jaki kod tapicerki jest w moim samochodzie. Autko Polonez Caro Plus z roku 1997. Katalog odwołuje się do "Katalogu kolorystycznego pokryc tapicerskich" jednak nie dysponuję czymś takim. Czy komus wpadło to może w ręce lub może mi pomóc?

Dobre zapytanie Też już od dawna interesuje mnie jakie były kody tapicerek i ich nazwy (o ile były jakieś)

No właśnie o to chodzi, że były Katalog części coś podaje, ale są to tylko kody. Podejrzewam, że był też jakiś wzornik wg którego się zamawiało.

w moim Caro tapicerka ma oznaczenie TW6MAT, dywaniki są typu Boulce D15 (dane z karty montażowej samochodu) .. niestety na tym moje dane o tapicerkach się konczą ..

Witam - mam pytanie własnie odnośnie tapicerki.
Chciałbym zakupić nowy komplet tapicerki na wszystkie drzwi.
Czy jest jakis sklep, producent, gdzie można byloby je kupic ?

Chodzi mi o tapicerke z materiału, bo w moim Caro '92 mam taka czarna z jakby ceraty. Fakt ze sie nie brudzi i wystarczy szmata przetrzec, ale te materialowe bardziej mi sie podobaja.

Cytat:
2006-03-24 09:38:53, mjmaverick pisze:
Witam - mam pytanie własnie odnośnie tapicerki. Chciałbym zakupić nowy komplet tapicerki na wszystkie drzwi. Czy jest jakis sklep, producent, gdzie można byloby je kupic ? Chodzi mi o tapicerke z materiału, bo w moim Caro '92 mam taka czarna z jakby ceraty. Fakt ze sie nie brudzi i wystarczy szmata przetrzec, ale te materialowe bardziej mi sie podobaja.

Chyba nowej juz nie dostaniesz.Ale może się myle??Myślę ,że jakbyś zajrzał na jakiś szrot to miałbyś w czym wybierać...

Mjmavericku - można na szrocie kupić - ja są brudne to można je po prostu gąbką i proszkiem do prania w wannie "przeprać" a potem wysuszyć.

Dzieki za podpowiedzi. Wiem ze na szrotach dostane, tylko wolalbym nówki ze sklepu, bo podejrzewam ze koszt nie bylby wielki, azawsze to nowe.

Jednak bede musial pojezdzic po szrotach i moze cos zadbanego udami sie znalezc.

Pozdrawiam - Maverick
Polonez - i love it

Bez problemu kupiłem na Allegro za chyba 55zł komplet ciemnoszarej materiałowej tapicerki w bardzo dobrym stanie. 4 boczki razem z kieszeniami, miejscami na głośniki, popielniczkami, korbkami, ramkami klamek i uchwytami do zamykania. Od Plusa nie kupuj bo są prawie zupełnie niepasujące, tzn adaptacja trwa dłuuugo...

Po wypraniu owa w/w tapicerka wygląda jak nowa.