Gacek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W latach 60 tych powstał projekt małego małolitrażowego samochodu dla 4 osób.Samochód dostał nazwę Gacek,zostały wykonane 2 prototypy z czego jeden został zniszczony w trakcie testów.Auto zostało zapomniane i nie weszło do protdukcji.Pozostąły jeden egzemplarz trafił w ręce pracowników Politechniki Krakowskiej i został gruntownie wyremontowany.Stoi obecnie w instytucie pojazdów samochodowych.We wtorek tj 25 o godz.12 jest podobno otwarte spodkanie dla dziennikarzy i zaciekawionych oraz rozmowa z ludzmi którzy się zajmowali gackiem i jego odbudową,będzie tez oczywiście prezentacja samego auta.Jeśli ktoś miałby ochotę to nie widzę problemu

oki chcialbym wpasc tylko powiedz w korym miejscu jest ten instytut pojazdow samochodowych bo sie zupelnie nie orientuje co dzieje sie na innych wydzialach czy to jest gdzies na warszawskiej czy na czyzynach. (WA rulez )
Pozdrawiam!!!!!!

To może po tym jakos tutaj fotki wpakujcie jeśli sie uda je jakoś zrobić czy zdobyć jestem ciekaw jak to wygląda

Fotki juz mam tylko nie mam jak ich wsadzic.Jak ktos moze to chętnie podeślę je komuś mailem i niech to wsadzi.Co do umiejscowienia:To jest na czyżynach.Najlepiej wejść do gł.budynku i zapytać się portiera który was skieruje w odp.miejsce

foto ze strony

http://klub.chip.pl/kk/index2.htm?url=http://klub.chip.pl/kk/muzeum.htm;

niestety mam zajecia wtedy, a z checia bym poszedl. puchaty a ty idziesz?? jak tak to jakies foto prosimy i info co tam gadali. i wypytuj ich (jak bedzie sie dalo) o jakies rzeczy - np czemu nie weszlo do produkcji etc.
pozdrowki

Jeden z moich profesorów ma dokumentację do tego,spis podzespołow itd,przebieg testów chyba nawet zna.Auto jak na swoje czasy miało naprawdę nowoczesną konstrukcję.Jak tylko dam radę to pójdę

No i byłem,dowiedziałem się naprawdę wielu fajnych rzeczy nie tylko na temat Gacka ale ogólnie podejścia do ówczesnej motoryzacji.Szkoda że musiałem szybko uciekać na zajęcia bo najciekawsze i najbardziej dla mnie podniecające było to że wśród ludzi obecnych i opowiadających na seminarium był człowiek - współtwórca całego pomysłu który w ówczesnych czasach należał do załogi OBR - u Szkoda że z nim nie porozmawiałem ale spróbuje jeszcze nawiązać kontakt.Przynajmniej mogłem na niego popatrzeć z podziwem

w teleexpresie (TVP1) był krotki reportaz na temat gacka.
zrobilem kilka zrzutow:
czy to nie ty poochaty czasem ?

wiecej fotek tutaj: Tytuł strony

tak, to on.... wszędzie bym poznał ten niebieski kombinezon

To ja jak zawsze powazny na uczelni i zamyslony

Oj Gacka to by trzeba na glebę Ale myśl techniczna "tamtych lat" ciągle mnie zadziwia IN PLUS.