| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-11-26 18:05:33 jw. doslownie pali mi na 3 gary - jak jest zimny - troche sie nagrzeje i jest juz dobrze. czy to grozne?? aha jeszcze jedno pytanko: mam wrazenie ze silnik cos nierowno pracuje. wydaje mi sie ze troche bardziej nim trzesie (przy 4 garach). co moze byc przyczyna tego??? |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2003-11-26 18:06:31 a mi pali na 2 :/ i to juz od prawie 1,5 roku |
kaovietz F&F Sympatyk PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-11-26 18:33:16 Według mnie winna jest któraś świeca.Miałem taki objaw kiedy rozpieprzył mi się izolatorek na elektrodzie.Ale mogą byc to równiez np.przewody zapłonowe.Szukaj i sprawdzaj po kolei |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-11-26 19:26:04 no panowie niestety to na bank nie ani swiece ani kable bo siwece wymienailem ok 3 tygodnie temu a kable 2 tygodnie temu. wiec to odpada. ale gdy wymienialem kable to zauwazylem ze gniazdo polaczenia cewki - kabel WN jest troche zasniedziale. to moze byc to????
aha no i ile nowa cewka kosztuje???? [ wiadomość edytowana przez: goorek dnia 2003-11-26 19:26:54 ] |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-26 20:10:10 Jezeli masz zasniedziale styki to przed kupnem nowej cewki wyczysc i sprawdz czy cos sie zmienilo, a i sprawdz przy okazji stan stykow w kopulce i palca rozdzielacza, moze masz ktorys styk wypalony i na ktoryms garze jest mniejsza nieregularna iskra i to by pasowalo do tego ze po rozgrzaniu pali na wszystkie (bo latwiej jest wtedy zapalic miszanke). chyba ze masz dobra kopulke
a jak bys mial zepsuta cewke to raczej na wszystkich garach by sie odczuwalo nieprawidlowe dzialanie a nie tylko na jednym, w koncu to palec rozdzielacza kieruje tym na ktorej swiecy ma przeskoczyc iskra prosze sie ze mnie nei nabijac gdyz moge sie mylic |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2003-11-26 22:10:11 palec rozdzielacza i kopulka sprawdzone. sa ok. a jest taka opcja zeby po prostu iskra z cewki byla cos jakby za slaba??? z drugiej strony pali od kopa. juz nie wiem. przeczyszcze cewke i zobacze co sie bedzie dziac. pozdrowki |
black_panther 126 1.1, Focus 1.8 T ... Gorzów Wlkp. | 2003-11-27 11:41:01 ja mam podobne objawy i zgadzam sie z kolegami ale niestety nie stac na nowa kopułke i porzadne kable. ale chyba tzreba bedzie zainwestowac bo z rana jest tragedia. za 4-5 razem odpala i teraz moje pytanie jak ustawic zapłon nie uzrywajac znaków??bo pali zajebiscie jak jest ciepły i zastanawiam sie czy moze zapłon nie jest troszke nie zestrojony??bo oryginalne znaki sa na skrzyni od zastawy a ja takowej nie posiadam-i nie ma dostepu do koła zamachowego i reszty znaków. mam orientacyjne znaki na osłonie paska rozrzdau. pozdro |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-27 12:26:35 mnie ta impreza wyniosla 50zł (4xChampion N9Y-24zł, i kable dwuwarstwowe 26zł) i teraz zapala jak nalezy o ile jest paliwo |
Yaro Fiat 125p Kraków | 2003-11-29 10:52:40 Ja miałem dużo problemów z paleniem.
Po wymienie kabli wysokiego napięcia, świec i niestety aparatu zapłonowego - wszystko byłko ok. Może tej ostatniej pozycji nie wymieniaj, pewnie wystarczy ustawić. |