MotoNews.pl

Piękny DF kombi klasyk w Kraku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś widziałem ślicznego czerwonego klasyka kombi w Krakowie, na Kazimierza Wielkiego. Nie wiem czy to oryginał czy też "sklasyczony" MR ale wyglądał ślicznie i chyba dopiero co blacha po remoncie i lakierku. Czerwony, atrapa klasyk (kierunki nie pamiętam), zderzaki z kłami, deska klasyk, klamki kasety, oponki z białymi bokami (farba albo nakładki), chrom kołpaczki . Czy ktos tez to autko juz widział?

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2005-06-06 22:24:16 ]

Jedyny kombi klasyk jakiego znam w Kraku to wol roboczy. Az sie serce kraje jak takim wlasnie czerwoniutkim klasykiem jakies lebki woza na dachu drabine, a w srodku (odartm z boczkow drzwi itd.) jakies tam rzeczy remontowe... Na Kazimierza z ciekawych aut wiem ze stoi niebieska syrena 105, stała kiedys niebieska (chyba) wawa sedan i stoi czerwony DF pickup. Kombiaka nie kojaze zadnego. albo nowy w tamtych okolicach, albo przejazdem Nie kojazysz czy numery krakowskie czy nie?
A wogole to uwazam ze opony z bialym paskiem w DFie wygladaja na hmm. przerost formy nad trescia? cos takiego. Predzej to do wawki m20 pasuje, no ale whatever, ile osob tle zdan a ten temat

No właśnie nie zdążyłem zauważyć - ja jechałem od strony Trzech Wieszczów a on naprzeciwko i chwilę przed minięciem zaparkował przed serwisem komórek. Ale stan super
Co do opon - na zwykłym DF-ie może i niezbyt wyglądałyby ale a nim wyglądały naprawdę ładnie

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2005-06-06 22:35:06 ]

Żaden klasyk, tylko sklasykowany MR
Dopiero teraz go Andrzej widziałeś?
On już parę lat jeździ
I nie ma się co wqfiać, że bez tapicerek i takie tam, skoro autko utrzymywane jest w stanie idealnym.
Pzdr

Cytat:
2005-06-06 22:39:27, Wujek-Kajtek pisze:
Żaden klasyk, tylko sklasykowany MR Dopiero teraz go Andrzej widziałeś? On już parę lat jeździ I nie ma się co wqfiać, że bez tapicerek i takie tam, skoro autko utrzymywane jest w stanie idealnym. Pzdr

Ano dopiero teraz go widziałem, a mówisz ze to na pewno ten sam samochód o którym pisze Julo? Może i zrobione to jest z MR-a ale deskę ma też klasykową - tak mi się przynajmniej z daleka wydawało

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

Tak
Ma przespawaną deskę klasykową

No to możliwe więc napiszę naczej - piękna replika

-----------------
Były
Łada 2105 r.1983
Łada 2101 r.1986
Łada Samara 2109 r.1990
Jest
Wrak Łada 2105 r. 1986

Ja go na Krupniczej w tym odcinku juz slepym kolo Bagateli widywalem kilka razy... Ale ladniutki jest

No piękna replika, to się zgadza
On często również na Brackiej koło katedry prawa i administracji UJ
Naprawdę kawał pracy włożony w to autko

nie zwrocilem uwagi na opony i deske jak go widzialem (a zdarzylo mi se 2 razy) bo raz szczena mi opadla jaki sliczny klasyk kombi, a drugi raz wkurwilem sie ze co taki unikat wozi i ze trzeba go bedzie kiedys odkupic

Właśnie ja często widuję coś podobnego na Brackiej, chyba mówimy o tym samym

Widzialem tego cuda miesiac temu w Krakowa. Piekny! Numer tablica rej. KR 550**?

hmm nie wiem czy dobrze kapuje: to jest MR kombi zrobiony na klasyka kobmi, wszytsko cacy ale nie ma tapicerki i wogole to wół roboczy a super stan

Tak. Mr kombi zrobiony na klasyka kombi, stan idealny, nie ma tapicerek i wozi różne ciekawe i niezbyt czyste rzeczy.

A ja 2 lata temu będąc w Krakowie widzialem w jednej z uliczek prowadzących od rynku mniej więcej w kierunku Wawelu właśnie czerwone kombi - zderzaki z kłami, deska klasyk, klamek nie pamiętam...
Przednie kierunki i nadkola miał z MRa, atrapa metalowa.
Miał na kołach 3 dekle i do tego każdy inny.
Tapicerka w środku była z klasyka, podniszczona lekko.
Nie byłem jeszcze wtedy maniakiem fiata (własnego kanta traktowałem raczej jako przykrą konieczność) więc może nie zwróciłem uwagi na parę szczegółów - pas przedni na przykład...
Ale auto to bynajmniej nie wyglądało jak wyremontowane (stan nie byl idealny), nie miało białych boków opon.
Na moje oko byl to klasyk kombi.

No to był ten sam
Ale z dość wiarygodnych źródeł wiem, że jest to MR

Panowie z Krakowa,fotki mile widziane.Postarajcie sie

Byłem rok temu w Kraku i strzelilem jedna fotke temu fiacikowi - dzis przypadkiem trafilem na ten temat

a oto fotka :

Zwracam honor. Rzeczywiście.