Yaris do ASO :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niestety od kilku dni stuka mi cos w zawieszeniu w prawych kolach (z lewej strony jest OK)... wydaje mi sie ze to beda gumy stabilizatora ale coz... samochod jest jeszcze na gwarancji wiec niech nasz "cudowny" serwis w bialymstoku znajdzie nieszczesna przyczyne stukania.... ciekawe czy im sie to uda i czy po raz kolejny nie wykreca sie stwierdzeniem ze TAK BYC MUSI (az nie chce mi sie tam jechac) !!! jestem umowiony dzis na 19:00 ... opisze poczynania serwisantow po powrocie z ASO.. POZDROWKA WSZYSTKIM

miałem cos podobnego, odgłos wydawał się być identyczny do tego który wydają gumki stabilizatora a okazało się ze stuka klocek hamulcowy też w prawym kole (tak mi powiedzieli w ASO), coś podkręcili i od tamtej pory mam spokój

Grzybek
A masz dobre wejścia w Auto Parku? Słyszałem o nich różne opinie. Kilkakrotnie nawet przymierzałem się, żeby u nich coś zrobić, korzystając z pobytu u rodziny, ale zawsze byli albo drodzy, albo nieprzygotowani na moje zachcianki - blokadę skrzyni biegów

Skoro jesteś w temacie to zapytam gdzie i za ile zamontowałeś tą blokadę?

Cytat:
2003-12-09 07:38:13, ron pisze:
Skoro jesteś w temacie to zapytam gdzie i za ile zamontowałeś tą blokadę?

Zamontowałem w Auto Podlasie w Siedlcach, za 430 zł o ile dobrze pamiętam. Wtedy kiedy uparłem się żeby ją mieć, Toyota obniżyła cenę i w niektórych ASO (gwarancja) blokady były tańsze, a w innych droższe. Nie wiem jak jest teraz, ale Auto Park miał cenę droższą.

Co by nie otwierać nowego tematu zapytam tu.
Przy zmianie biegów mam takie uczucie jak by mi o coś haczyło.
Przedewszystkim na 2-ce.
Darek

U mnie 2 tez czasem tak dziwnie sie zachowuje jak by haczyła ale zjawisko pojawia sie dość żadko i to co ciekawe przy wolnej zmianie biegów, gdy robie to szybko wchodzi bez problemów.

Cytat:
Przy zmianie biegów mam takie uczucie jak by mi o coś haczyło.
Przedewszystkim na 2-ce

Przy szybkiej zmianie biegów, trzeba je przepychać, za to gdy biegi zmieniam w normalnym tempie, lewarek chodzi jak nóż w maśle. Do tej pory jeździłem trzema yarisami 2x1.0 i 1.3 - każdy z nich tak miał. Widać taka jego (nie) uroda.

Potwierdzam. U mnie też dwójka ciężko wchodzi, ale tylko przy wysokich obrotach.

No tak.

no i yarisek po inspekcji fachowcow z ASO. po raz kolejny nie jestem zadowolony z uslug ASO w B-stoku. owszem rzekomo usterke stukania wykryli: sa to poduszki stabilizatora , ale do dzis dnia (2 dzien po serwisowaniu) nie otrzymalem od nich telefonu za jaka cene sa w stanie sprowadzic poduszki i na kiedy... a zapewniano mnie ze telefon z taka informacja otrzymam nastepnego dnia po serwisowaniu nie polecam po raz kolejny bialostockiego ASO. POZDROWKA wsyzstkim