Zdechł mi malec [126] PILNE !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiec tak jak w temacie:
Wracalem sobie dzis ze szkoly w aucie razem 3 osoby. Jade jade az nagle wpadlem w jakas pieprzona dziure i autko zdechlo. Obroty w dol i koniec. Probowalem palic na pych ale nic. POtem przyjechal kumpel ktory mnie scholowal. Probowalem odpalac na holu i silnik kreci ale nie zapala, zero reakcji na pedal gazu. Obejrzalem troche z zewnatrz i wszystko ok. Co to moze byc?

szukaj winy w prądzie
kabel do rozrusznika +
kable przy cewce

ja mialem przypadek ze mi ktos wyrwal kabel laczacy cewke z aparatem zaplonowym i nic wszystko ok bylo silnik krecil prad byl ale nie chcial zapalic!! wiec zobacz moze to to
powodzonka )

Mi właśnie kiedyś na mocno dziurawej drodze urwał się kabelek od cewki, więc u Ciebie może być podobnie.

Bede patrzyl! Ale jesli to nie to to ma ktos inne pomysly?

może się styki w przerywaczu wypaliły?? ja kiedyś miałem dość podobne objawy..tzn nawet z górki nie chciał odpalić (teraz mu się nie dziwię )...tylko nie wiem, czemu akurat na dziurze...

wiem ze to glupie ale mi zatrzymal sie malacz 2 razy:
1. odpadl kabelek co cewki
2. odpadl przewod paliwowy
ale maluch zawsze cos wymysli wiec...

A może kondesator przy aparacie

Musiałby być to naprawde nieszcześliwy traf, by padł przerywacz, kondenstaor lub inne ustrojstwo które do tej pory działało Moim skromnym zdanien w wyniku mocnego szarpnięcia w wyniku zaliczenia dziurki uszkodzoił się któryś z przewodów!! Wysokiego napięcia lub jakiś zasilający Sprawdź czy masz iskrę a sie okarze

Miałem identyczną sytuacje urwał sie kabel od cewki do aparatu zaplonowego

Nie wiem dokładnie jak to w malcu wygląda, ale u mnie w kancie wysunął sie kabel od cewki zapłonowej własnie na jakiejś dziurze, z zewnątrz wszystko ładnie wyglądało, jednak dopiero jak poruszałem tym kabelkiem wszystko wróciło do normy.

Juz wszystko jasne! Mam zrobione odciecie zaplonu i wlacznik mam przy fotelu a kable mi ida pod tylna kanapa. Jak wpadlem w dziure ten kabelek mi sie przetarl i przerwal. Juz narawione.Mozna skasowac Dzieki all za wszelkie rady.