MotoNews.pl

Avensis...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znowu watek na moim forum mautkim koles zarzucil i nie otrafie odpowiedziec - pomożcie

"Stanę się szczęśliwym posiadaczem Toyoty Avensis 2.0 Diesel Wagon Diesel z 2001 r. Już nią jeżdżę, kupuję od kumpla, więc wiem że taka jest jak wygląda Niestety nie dał mi jeszcze wszystkiej dokumentacji od niej, więc kieruję do Was te pytania:
- jest tam radio z CD/komputerem pokładowym. Gdzie w sieci mogę znaleźć jakiś opis tego, szczególnie komputera? Widzę tam napisy typu Reroute, Geiudance czy jakoś tak i nie wiem do czego służy
- czy to normalne, że ZIMNY silnik diesla ustawia sobie obroty jak stoi na 1100, ale jak się toczy na luzie to na 1000? Z dokładnością zegarka. Nagrzany silnik ustawia sobie obroty na 900.
- czy te toyoty z 2001 mają poduszki boczne czy tylko dwie przednie?

Może się Wam te pytania wydadzą śmieszne, ale instrukcja obsługi ich nie przecyzuje "

Cytat:
2003-12-10 22:52:59, LexusFan pisze:
"Stanę się szczęśliwym posiadaczem Toyoty Avensis 2.0 Diesel Wagon Diesel z 2001 r. Już nią jeżdżę, kupuję od kumpla, więc wiem że taka jest jak wygląda Niestety nie dał mi jeszcze wszystkiej dokumentacji od niej, więc kieruję do Was te pytania:
- jest tam radio z CD/komputerem pokładowym. Gdzie w sieci mogę znaleźć jakiś opis tego, szczególnie komputera? Widzę tam napisy typu Reroute, Geiudance czy jakoś tak i nie wiem do czego służy

Mam Corollkę D4D kupiona w salonie i przy zakupie nie dostałam żadnych informacji na temat swojego komputera pokładowego (a też mam zintegrowany z CD). Ale jeśli to Ci potrzebne to spróbuj może od ASO wyciągnąć (bo nie wiem czy gdziekolwiek znajdziesz)
Cytat:
2003-12-10 22:52:59, LexusFan pisze:
- czy to normalne, że ZIMNY silnik diesla ustawia sobie obroty jak stoi na 1100, ale jak się toczy na luzie to na 1000? Z dokładnością zegarka. Nagrzany silnik ustawia sobie obroty na 900.

U Mnie jest tak prawie tak samo z tym że 1100 obrotów mam jak jest zimny silnik ale przy temperaturze w granicy 0 oraz minusowej - jak jest cieplej to się zaczyna od 1000

[ wiadomość edytowana przez: gosiek dnia 2003-12-11 12:15:27 ]

Niech podjedzie do ASO to mu wytłumaczą opcje komputera.

Co do poduszek to przecież je widać gołym okiem w siedzeniach. Powinny też być oznakowane z boku fotela, jeśli są oczywiście.

jezeli bedziesz mial napisane na bokach siedzen w koleczku airbag tzn ze sa , co do obrotow to jest normalne ze jak silnikmjest zimny to wlacza sie automatic ssanko pozdrowka

Witam z samego rana!! W mojej AVE /D4D/ na zimnym silniku obr.
biegu jałowego 1300 obr/min. przy włączonym nawiewie lub ogrzewaniu . Jest to naturalna sytuacja . Silnik ten posiada układ automatycznego podnoszenia obrotów biegu jałowego przy zimnym silniku. Wystarczy ,że wyłączysz to i to i obr. spadną do
1000obr. Jak silnik osiągnie temperaturę to obr. będą na normalnym poziomie ok. 900obr. Jeżeli chodzi o funkcje kompa
to muszę zajrzeć do instr. obsługi i dopiero coś odpiszę .

Ten komputer pokładowy, mógł być opcjonalnie wyposażony w nawigację. Napisy : Reroute, Geuidance, Back, Menu służą do jej obsługi. Oczywiscie są one standardowo wykorzystywane do RDS

Cytat:
2003-12-11 13:41:16, CarinaGTI pisze:
jezeli bedziesz mial napisane na bokach siedzen w koleczku airbag tzn ze sa

Nie wiem jak w 2001, ale w starszych nie ma żadnego kółeczka, a tylko napis z boku na samym dole fotela (przy regulacji).
Skoro to model 2001, to może już nawet mieć kurtyny (ale to zależy od wersji, wtedy znaczek jest też na słupkach przedniej szyby).
P.S.
Nie chce być złośliwy.. ale samo kółeczko czy napis nie oznacza, że te poduszki tam rzeczywiście są

[ wiadomość edytowana przez: Aveuser dnia 2003-12-12 12:46:41 ]

Cytat:
2003-12-12 12:44:10, Aveuser pisze:
Nie chce być złośliwy.. ale samo kółeczko czy napis nie oznacza, że te poduszki tam rzeczywiście są

Nie jesteś, sam znam człowieka, który założył sobie atrapę poduszki pasażera i nakleił naklejkę informującąo poduszce - całość dostał bodaj na Allegro za psie pieniądze.