Jaka strzalka ugiecia ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Resory mam wyjete
Chce dolozyc 3 pioro
i wyhabrowac.Tylko nie wiem jaka zrobisz strzalke ugiecia ?
z przodu bede sie staral zalozyc z wiosne sprezyny od trucka hlasniete o 2 zwoje
wiec do tej konfiguracji jakie ugiecie polecacie ?
samochod ma miec lekko zadarta dupe powtarzam leciutko

mam takie same plany wyreczyles mnie z pytaniem.. tyle za mam seryjnie 3 piora

no ja tez myslalem o tym ale panowie nie wiem w jakim stanie macie budy ale w kancie musi byc buda w miare dobra zeby wam to wsyztsko po jakims czasie nie padlo w pizdu wszystko. podkreslam ze az tak dobrze to ja sie nie znam ale trza by cos tu i tam wzmocnic, obspawac etc. ja tak bym robil
pozdrowki

Cytat:
2003-12-02 20:54:55, BARRY pisze:
(...)

No to jest nas czterech . Ja chcę mieć na tyle wysoko i twardo "dupe" żeby po załadowaniu kompletu dziewcząt (chłopaki som za ciemżkie i brzydkie ) tylne koło nie chowało się w błotniku. Chyba przerobie nadkole na okrągłe...

No to ja wam wszystkim powiem, że nie wiem jak to zrobić Ale skoro prosicie o pomoc to pomagam. NAjlepiej umówić sie z kowalem na tydzień picia po skończonej robocie i szukać optimum Ja popijałem z kowalem 2 popołudnia Pomogłem??

Cytat:
2003-12-03 00:11:42, Race_D pisze:
Cytat:
2003-12-02 20:54:55, BARRY pisze:
(...)

No to jest nas czterech . Ja chcę mieć na tyle wysoko i twardo "dupe" żeby po załadowaniu kompletu dziewcząt (chłopaki som za ciemżkie i brzydkie ) tylne koło nie chowało się w błotniku. Chyba przerobie nadkole na okrągłe...

Mam tak w dwu litrowce tylko ze poprzedni wlasciciel nie wie jaka byla strzalka ugiecia a resoru niechce mi sie sciagac

A ja tam miałem ten sam problem co Race_D
Cytat:
No to jest nas czterech . Ja chcę mieć na tyle wysoko i twardo "dupe" żeby po załadowaniu kompletu dziewcząt (chłopaki som za ciemżkie i brzydkie ) tylne koło nie chowało się w błotniku.

i wynalazłem na znajomym szrocie resory 4 piórowe i wrzuciłem - tył podskoczył ale włożyłem do bagażnika 2 trylinki i wszytko ładnie sobie usiadło. Jest akurta i jak wsiądzie ekipa to tył nie siada a jak jeźdźe samemu to samochód lepiej się trzyma na zakrętach i nie przechla się tak na boki. Auto mam zajebiste z blachy i podłużnice nie są wogóle nie spruchniałe (poprzednie właściciel mój wujek przywiązywał duża uwage do konserwacji samochodu).

a ja chcialbym przeswit 300mm, przy zachowaniu amortyzacji na calej dlugosci skoku, nie chodzi oto zeby bylo twarde a wysokie,

a najfajniej jakby dalo sie jakos zapodac naped i zawieche z nivy, oczywiscie do kombiaka lub pickupa

Chyba nie będziesz tego sam robił tylko będzie to robił kowal. Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest pojechać samochodem z obciętymi już spreżynami truckowskimi z przodu i pokazać jak ma to wyglądać. On dołoży ci pióro i sklepie reosry na odpwiednią wysokość. Ja bym nigdy nie zaniósł samych resorów do sklepania bo nie wiedziałbym jak to wyglądać będzie naprawdę.
Fakt jakbyś znał odpowiednią strzałke ugiecia to nie ma problemu, ale chyba nikt faktycznie jej nie zna.
Tylko maluchowcy