2 Bagnety olejowe przy 2107

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos mi jest w stanie wyjasnic to ? Czy tak robili czy to przerobka poprzednich wlascicieli.Dzieki

Witam, nie przejmuj się, niektóre silniki miały bagnet bezpośrednio w bloku, inne w obudowie odmy, wtedy te drugie były zaślepione gumowycm korkiem, słynną "zaslepką Zaxa", moze kots zgubił korek i załoyzł bagnet?..

Super. Jest okazja żeby sprawdzić czy któryś nie przekłamuje

Cytat:
2004-09-13 14:24:44, sheriffnt pisze:
Witam, nie przejmuj się, niektóre silniki miały bagnet bezpośrednio w bloku, inne w obudowie odmy, wtedy te drugie były zaślepione gumowycm korkiem, słynną "zaslepką Zaxa", moze kots zgubił korek i załoyzł bagnet?..

Niezupełnie Mirek, o ile się nie myle to "zaślepka Zax-a" jest chyba metalowa i mieści się na górnej płaszczyżnie bloku, poziomo , tuż koło aparatu zapłonowego.
Ale jak kolega pisze że ma dwa bagnety to co z odmą? którędy jest wyprowadzona?

Andrzejku niestety ale sie mylisz.... na zlocie w borsku wszystko sobie wyjasnilismy...otóz można miec dwa bagnety w 2107..
moja zaslepka znajduje sie w bloku tam gdzie leszek z gdyni ma bagnecik(szeryf tez ma tak jak leszek) a u mnie bagnet znajduje sie koło aparatu zapłonowego....odma idzie normalnie
Jakbym chciał to mógłbym zamiast mojej zaslepki włożyć tam bagnet...
pozdrawiam

p.s. 2 bagnety w 2107 to normalne zjawisko

Czyżby zagadka legendarnej już "zaślepki Zaksa" pozostawała wciąż nierozwiązana...?

Z bagnetowym pozdrowieniem
"Hej kto Polak na bagnety...",
M.

Cytat:
2004-09-13 17:31:01, Mariusznia pisze:
Z bagnetowym pozdrowieniem
"Hej kto Polak na bagnety...",
M.

Sugerujesz jakis pojedynek na bagnety podczas zlotu?
jasiu

no w sumie rekojesc jest, tepe zakonczenie tez.. mozna by je podciagnac pod biala bron )

samarka ma chyba dluzszy bagnecik...

tym sposobem mamy druga konkurencje sportowa zaraz po kapslach pojedynek na bagnety...

Ide sobie kupi bagnet od "TIR'a" - oni maja takie dlugie na 3 metry i szerokie na 3 cm!!!

Leszek to zostaniesz zdyskwalifikowany za uzywanie niestandardowych bagnetów - miecze samurajskie nie wchodza w gre

p.s. a kto bedzie spikerem??
hallo hallo Mietku

Halo halo Władku - oddaje głos do studia

Dziękuje za wyjaśnienie! O reszcie nie pojetych zjawiskach zapytam sie puzniej!
Jeszcze raz wielkie dzieki!