Malucie chce odpalić po 1,5 mieśiąca stania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj zakupiłem drugiego malucha 1995 rok produkcji... cena nie była z byt wysoka ogulny stan jest dobry ale silnik nie che odpalać niechce nawet kręcic dziś zabieram sie za niego i nie wiem od czego mugłbym zacząc...moje podejzenia padaja na rozrusznik..że mógł sie zglokować i nie odbija....możliwe równiez że to cus powazniejszego i że może to bys cus z pieścienaimi na tłokach ... jak cus wiecie to pomuszcie... bo jakoś nieche mi sie rozbirac całego silnika więc zaczynam od najprostrzych rzeczy które mogły sie tam stac...

sprawdz czy nie zadnego wylacznika pradu. moj kolega kupil malca i poprzedni wlascicel zalozyl sobie taki wylacznik jakos pod tylnym siedzeniem i mu nie powiedzial o tym. nie widac go. wyjal silnik zmienil pierscienie czyscil wszystko i takie tam inne duperele, czyscil wszystko w sroduku zdejmowal siedzienia odkurzal, gdy zakladal znowu siedzienia nacisnal przycisk i prad nie dochodzil, sprawdzaly 3 osoby czy wsystko dobrze jest zlozone i nikt nie wiedzial dlaczego nie pali. zaprowadzil do elektryka, ten ropzapral kable i znalazl ten maly wylacznik ale kosztowalo to 70 zl. poszukaj moze u ciebie tez jest takie rozwiazanie

Silnik WOGULE nie chce sie obracac jak by był zblokowany... wał tez odpada bo auto stało...

Prawdopodobnie przez uchylony zawor do cylindra dostala sie wilgoc i tlok, pierscienie, cylinder staly sie jednoscio.Wykrec swiece wlej do kazdego cylindra "troche" nafty(moze byc ON).Prubuj co jakis czas nim obracac i dolewaj nafty,jak silnik zacznie sie plynie obracac pokrec troche rozrusznikiem,pomoze to opruznic cylindry z nafty.Bron Boze nie krec nim na sile.Prawdopodobnie jezeli silnik nie jest uszkodzony to jest przyczynaKupilem takiego malca 2 lata, temu mialem wlasnie identyczna sytuacja.Autko kupilem na przetargu, 100 km od domu, a silnik sie nie obraca zrobilem jak wyzej i juz po 4 godz malec jechal o wlasnych silach, i jezdzi tak juz 40 tys.PS.Po tych operacjach nie zapomnij wymienic oleju.Pozdrawiam Pawel.

HA zdiołem głowice i okazało sie że był to nagar....obecnie samochud jet na chodzie i zamyka licznik 140km/h...

chyba z KASPROWEGO

[ wiadomość edytowana przez: BadGuy dnia 2003-12-08 14:11:18 ]

no to musi bycniezly wypas skoro max moc ma przy 6000 obr na min. bo to jest predkosc obrotowa przy 140.od kogo ty go kupiles?od Krajnika czy od Kopacza?

milego fruwania zycze jak na seri 140km/h to jak go podrasujesz normalnie potwur

to wtedy 2 paki poleci