| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
banasr szczecin | 2003-12-08 00:15:00 Chcę zagazować swojego Avensisa 1,6 rocznik 99 ale wyczytałem już że ważna jest zarówno instalacja jak i fachman co ją montuje. Proszę o pomoc w namiarze na dobrego fachowca w Szczecinie lub okolicach. Z góry dzięki. Pozdrówka.banasr@interia.pl |
TomekR TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Toruń | 2003-12-08 19:23:29 trochę nie w temacie, ale ...
jak pewnie wiesz (a może nie) razem z instalacją pojawia się w samochodzie "wskaźnik"/przełącznik, który 1. wskazuje stan gazu w zbiorniku 2. pozwala na przełączanie gaz/benzyna Zazwyczaj wskazania (tj. ilość zapalonych diód) daleko odbiegają od faktycznego poziomu gazu. Jednak jak powiedziano mi w Landi-Renzo Polska (a pewnie podobnie jest u innych producentów) wynika to ze standardowych ustawień, które jednak mogą być zmienione i b. dokładnie dopasowane do posiadanego zbiornika itp. Tak więc pomyśl o tym zanim wybierzesz instalatora.Jak się domyślasz, ja nie pomyślałem. Z drugiej strony, jak się czyta te dramtyczne posty na liście o gazie, to niedkoładność wskazań wydaje się błahostką. Tyle tylko, że apetyt rośnie w miarę jedzenia/jeżdżenia |
Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-12-09 08:05:37 Ja mam tylko jedna diode od rezerwy ale szczerze mowiac ja gdzies.
Wcale na nia nie patrze. Tylko przy tankowaniu zeruje licznik i wiem ze 300 przejade i trzeba tankowac. Bedac na przegladzie w cenniku wyczytalem ze zalozenie dokladnego wskaznika ilosci gazu w butli kosztuje 100 zl. |