No i kicha z moim silnikiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zrobiłem dziś rano pomiar kompresji na zimnym silniku. na 2 cylindrach mam 4 at. po nalaniu oleju zrobiłem 2 pomiar i dalej mam 4 at. w związku z tym zdejmuję głowicę by zobaczyć co zakład w którym robili mi uszczelniacze i zawory popsuł. przy okazji wymieniam pierścienie. jakie kupić ?? mechanik mówi bym kupił z łodzi. ktoś ma inne propozycje???

Jeżeli próba olejowa nie zwiekszyła ciśnienia to nie ma sensu wymieniać pierścieni. Zobacz co sie dzieje z zaworami i uszczelką pod głowicą, może tamtendy dmucha i tracisz kompresje.

A temat leci na techniczne .......

A co za pierscienie sprzedaja w Lodzi ?

tłoki będę wyjmował by ocenić stan tłoków i gładzi cylindrów. wymiana pierścieni to tylko sam koszt zakupu więc chyba wymienię.

W Łodzi robią pierścienie dla najwiekszych producentów, WV, BMW zaopatrują sie w Łodzi.

Deeno mieszkać i nie wiedzieć takich rzeczy

Cytat:
2003-12-09 15:46:03, Iceman pisze:
W Łodzi robią pierścienie dla najwiekszych producentów, WV, BMW zaopatrują sie w Łodzi.

Deeno mieszkać i nie wiedzieć takich rzeczy

WV to nie znam
W sumie to nie mieszkam w lodzi tylko 30 km pod lodzia i pierscieni jeszcze nie wymienialem wiec moge sie nie znac
No ale bez OT

Cytat:
2003-12-09 15:46:03, Iceman pisze:

Największych pod jakim względem?

Produkcji/wielkosci sprzedaży ???
1. GM 2. Toyota 3. Ford

Wielkości sprzedaży w Polsce ???
1. Fiat 2. Skoda 3. Toyota

Wartości księgowej ???
1. Toyota 2. GM 3. Ford

Zadowolenia z marki ???
1. Toyota 2. Honda 3. Subaru

Bezawaryjności ???
1. Toyota 2. Subaru 3. Mazda

BMW i VW - ach te mity i bajki

[ wiadomość edytowana przez: jackal dnia 2003-12-09 17:11:04 ]

Moze zobacz w JC.Ja kupowalem tam pierscienie do obu moich carinek.GTi przejechala juz 27kkm na tych pierscieniach od wymiany i testowana byla w roznych warunkach,pierscienie trzymaja.Kosztowaly 220zl,do carinyII byly jeszcze tansze 170zl za komplet i tez nie widze negatywnych oznak.

a jaki przebieg ?

260 tys

Cytat:
2003-12-09 17:08:04, jackal pisze:

Największych pod jakim względem?

Produkcji/wielkosci sprzedaży ???
1. GM 2. Toyota 3. Ford

Wielkości sprzedaży w Polsce ???
1. Fiat 2. Skoda 3. Toyota

Wartości księgowej ???
1. Toyota 2. GM 3. Ford

Zadowolenia z marki ???
1. Toyota 2. Honda 3. Subaru

Bezawaryjności ???
1. Toyota 2. Subaru 3. Mazda

BMW i VW - ach te mity i bajki

Ten to potrafi sie czepić jak słowo daje Jak ostatnio sie dowiadywałem a było to pare lat temu to pieerścienie kupował tam FORD, RR, BMW, VW i Fiat do niektórych modeli.

Deeno ja sie chyba jednak przejade do tej Łodzi

Rogacek poszukaj orginałów na tym nie warto oszczedzac a opinie o czesciach z JC są rózne, sam mam bembny od nich i już musiałem je reklamować bo sie po 2 tygodniach jajo zrobiło z jednego. Myśle ze warto by było zainwestować w orginały i kolejne 260 tyś spokoju.

niop wspolczuje jak ja swoj widze rozebrany an czynniki pierwsze to tez mi sie serce kraja no i portfel ale moze na niedziele dotrze GTI reaktywacja