Co myślicie o biopaliwach?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak podoba sie wam perspektywa wlewania od 1 stycznia do naszych kochanych silniczkow paliwka z bio dodatkami?
Bo z tego co wiem maja byc drozsze i gorsze grrrrrr . Pocieszama sie jedynie tym ze ustawa niejest w jakis tam sposob zgodna z przepisami UE i ma obowiazyzac do momentu naszego wejscie do UE. Wiecie coś na ten temat?

ja tu przeklinac nie bede ale dla mnie to...
zaloze se gazownie i nie bede jezdzil na tym biogownie.

ja mam problem z głowy.. ale i tak jestem na NIE

tez myslalem o gazie ale czy nissanek niebedzie mial gorszych osiagów i wogule ile takie cos moze kosztowac?

Cytat:
2003-12-09 15:54:29, Nsunny pisze:
tez myslalem o gazie ale czy nissanek niebedzie mial gorszych osiagów i wogule ile takie cos moze kosztowac?

1600-2000 i 2 sekundy do setki mniej

Pytanie, jaką cenę będzie miał gaz

Cytat:
2003-12-09 15:54:29, Nsunny pisze:

instalka juz calkiem przywoiya do naszych monowtryskow - 1700 z komputerem i silnikiem krokowym.nawet jak gaz podrozeje o np. 1 zl to i tak bedzie tanszy od wachy...

może nie bedzie az tak źle.. cytat z wp.pl

"Rzecznik Praw Obywatelskich zaskarżył do Trybunału Konstytucyjnego ustawę o biopaliwach. Profesor Andrzej Zoll skierował do Trybunału wniosek o stwierdzenie niezgodności z konstytucją kilku zapisów tej ustawy.

Rzecznik wyjaśnił, że wpływają do niego liczne skargi osób zaniepokojonych wejściem w życie ustawy, o której twierdzą, że narusza ich interes prawny jako konsumentów. Poza tym - według nich - biorą udział w eksperymencie polegającym na stosowaniu w paliwach biokomponentów w ilościach dotąd niestosowanych.

Ustawa o biopaliwach, zdaniem rzecznika, narusza jedno z podstawowych praw obywatelskich - prawo swobodnego wyboru towaru. Zmusza bowiem kierowców do tankowania od nowego roku wyłącznie biopaliw.

Profesor Zoll pisze ponadto, że z dniem 1 stycznia 2004 roku wchodzi w życie ustawa o systemie monitorowania i kontrolowania jakości paliw ciekłych. Jednak, jak czytamy we wniosku, dotychczas nie zostały określone wymagania jakościowe oraz metody badań jakościowych paliw ciekłych.

Ustawa o biopaliwach nakazuje od początku przyszłego roku dolewać biokomponenty do wszystkich paliw produkowanych w Polsce. W sprzedaży będą tylko paliwa zawierające do 5% procent biododatków, bez ich specjalnego oznakowania, lub oznakowane paliwa z większą od 5% zawartością biokomponentów. (aka)"

Witam

Chyba zweryfikuja jeszcze raz ta ustawe podobno smiglowiec premiera testowal bio-paliwa

pozdr

heh test smiglowcowy nie przeszedl najlepiej chyba (jakby lecieli troche wyzej to kto wie...), ale podobno (tak mowili w radyju zet) teraz l.m. to hero i great suvivor, jak mowia o nim urzednicu u.e...

a i tak wolalbym przestawic sie gasssss anizeli jezdzic na tym biogownie

Cytat:
2003-12-12 02:14:43, thaniel pisze:
Witam

Chyba zweryfikuja jeszcze raz ta ustawe podobno smiglowiec premiera testowal bio-paliwa

pozdr

Wiadomość z pierwszej ręki - przecież we WRocKu tankowali

co do bio paliw to wole je wlewac w siebie (zupka chmielowa ,zytnia itd) a auta mają jezdzic na pochodnych ropy naftowej. A jezeli chodzi o gaz to złozyłbym w swoim sprzęcie tylko boje sie podwyzki po wejsciu do UE , poczekam zobacze jak mi sie bedzie opłacac to wrzuce gaz