Wachacz tylni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak sie wymienie te gumowe poduszki czy tam tuleje nei wiem jak to sie nazywa da sie to wybijc bez odkrecania amortyzatorow?

jeżeli chodzi Ci o tuleje wahaczy to problem jest w momencie wciskania nowych, przydaje się prasa ... i wg. mnie należy wachacz zdemontować ale tego nie robiłem w esperynce, pomagałem kumplowi w CC i jest to cholernie wkurzające zajęcie, najlepiej wymontować wachacz i oddać do warsztatu by wymineili tuleję, koszt chyba coś ok. 30zł za tuleję ... ale mogę się mylić

Ja placilem 40 zl za wymiane tulej i to robi prasa samu chyba bardzo cieszko to zribic

Macie namiary na taka prase ?? Ja musze wymienic sidenblocki w przednim wachaczu... zdjac to nie problem... ale nie chce mi sie meczyc z wbijaniem sidenblockow...

Ja wymienialem na Carmenie i placilem 40 zl za wymiane jednego

tam zaraz prasa.! długa sróba wielka podkładka i ładnie się wkręca a tyleja wchodzi jak masełko wymieniełem a raczje wymienieli mi tak simerbloki z tyłu roboty było na 5 godzinek ale mechanik jest wolny zato cholernie dokładny.! jedna ważna sprawa to kont obrotu simerbloka w stosunku to tylnej belki w ksiazce jest to napisane chyba nwet tlustym drukiem ma być 45 stoni to jest chyba istotne zeby ich zaraz niepozrywało.! co do przodów niewiem niewymieniałem.!

Adminek

Zgoda... tylni sidenblock OK ale przedniego nie da rady bez prasy... przedni wahacz jest mocowany z przodu przez tuleje metalowo-gumowa z kolnierzem i tego ustrojstwa nie wymienisz bez prasy... tylnie mocowanie wahacza to poduszka gumowa i to bez zadnego wiekszego problemu da rade zrobic...

A teraz koszty....

Poduszka wahacza przedniego - 10 pln
Sidenblock wahacza przedniego - 10 pln

Robocizna w Wawie od 120-80 pln.. takie firmy znalazlem. Oczywiscie nie musze sie grzebac ze zdjeciem wahacza.... gdybym to zrobil pewnie wymiana tego jednego nieszczesnego sidenblocka byla by duzo tansza niz te 120-80pln.

Zacznijmy od tego, że przed wymianą tulei przedniego czy też tylnego wachacza spróbujcie wykręcić którąkolwiek ze śrub mocujących - założę się, że żadko komu się powiedzie
Ten sam dylemat miałem wymieniając sobie poduszkę pod skrzynią biegów, aż w końcu odspawałem "sukę" palnikiem
- fajnie było. Jedną poduchę wymieniałem 2,5 godziny

wymienilem wsumie krecenie srub w 2 strony raz odkrecanie i za chwile przykrecanie i wd 40 i dalo rade nawet latwo ,,
a wcisaklem duzym imadlem tuleje lux weszlo wsumie wszytko lux samochod teraz chodzi lux wymiana byla amorow i sprezyn i poduszek na od omegi ,wszytko sprezyny super twardzsze ,,zajebiscie sie zachowuje samochod teraz ,,no to tyle wsumie robilem to od 9 do 19 ale przedeni tuleje z whacza poduszki przednie wachacza amory sprezyny itd jak na 1 raz niezle no no mialem pomoc wujamehcanika!!!hehe i na kanale zawsze jest lepiej

Nic tylko pogratulować