| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2003-11-17 20:24:30
Skłaniam się powoli do wydania opinii, że bosch to chyba najbardziej po!@#$%ny wtrysk w Polonezie. Mam to samo... I też nie wiem co na to poradzić. Rano też mi gaśnie ale tylko raz - później już wsio dobrze. |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-18 00:44:42 Panowie - chyba nie zostawicie kolegi tak bez pomocy
A tak serio Z tego co BA mówił to sprawdzał również połączenia i styki ale nic nie pomogło - PS Popmpe paliwową wymieniał niedawno na nówke ( stara padła po dłuższej jezdzie z minimum benzynki) |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2003-11-18 11:53:29 Ja Ci nie pomofgę bo sam nie wiem co z tym zrobić. A u mnie wiązka do komputera też wygląda dobrze. |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-19 02:20:28 Abimex górą - A tak serio - Ma ktoś jakiś pomysł bo ani ja ani BA już nie wiemy co z tym fantem zrobić...... |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-19 23:20:49
Baxter- BA już zmieniał pompe na nówke.... |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-19 23:42:05
no dobra To co mam rozumieć ze popka wymieniona na nówke pod koniec sierpnia albo na poczatku wrzesnia (o ile pamietam) już padła ?? Swoją drogą słabowite strasznie Co jeszcze możan sprawdzić - jak BA pisał komputer pokazuje ze wszystko jest cacy tylko silnik nie działa jak należy...... |
Baxter Polonez Caro 97' LPG Warszawa | 2003-11-19 23:51:16 Ciężko powiedzieć mi padła po 3miech, teraz mam odcięcie i na dodatek nowy bak, ale to szczegół. Kiedyś ktoś tu pisał jaką ilość bęzyny powinna pompa przepąpować w określonym czasie, zdejmowało sie rurkę wkładało do wiadra i miezyło czy w normie czy nie. Ciężko mi powiedzieć ale komp zawsze bedzie pokazywał OK, najlepiej jak byś znał kogoś fachowego w ASO czy gdzieś, u mnie zawsze jak coś nie gra to znajomek zrobi jak trzeba. Z pompą było tak samo wsadził na chwile inną i git było więć wymianka. Sprawdź czy jakiś syf się nie zatrzymał w okół sireczka-filtra tam w baku. Tak u mnie było za drugim razem tyle się tego zebrało, że pompe zatrzymało a ta wywaliła bezpiecznik, który zreszta mam dorabiany, bo z tego co wiem w cudownych BOSCH'ach nie ma fabrycznie (ale tego nie jestem pewien). A fakt faktem BOSCH to niesamowite gówno. |
ba Łódź | 2003-11-20 14:56:27 Filterek na pompce jest git. A na marginesie jaja sie zaczely jeszcze przez zatarciem pompy wiec to odpada. Obiawy sa mocno raczej zwiazane z temperaturka im zimniej tym gorzej. A propo bezpiecznika pompy takowy zlokalizowalem u siebie w zestawie.
Gowno to malo powiedziane!!!! |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-11-20 18:03:22 A filterek pod autkiem za zbiornikiem? |
Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2003-11-20 20:35:26 Dzięki Baxter za sugestię, ale dlaczego w takim razie po zgaszeniu silnika i odpaleniu go dosłownie po parunastu sekunach (może paredziesięciu) fura odpala normalnie??
A z tego co ja sięorientuję (a na tym to ja się mało znam |
ba Łódź | 2003-11-21 08:31:43 Tego filterka nie sprawdzalem. Lookne i dam cynk. |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-12-07 15:55:52 Wyjaśniło sie - zapchany filterek i .... Patyk który wbił sie przy zbiorniku i zaginał lekko przewód paliwiowy..... zdecydowanie ograniczał przepływ paliwa....... |
ba Łódź | 2003-12-13 13:16:32 THX wszystkim za rady |