| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-12-17 09:10:45 1. Czy w sklepach można kupić nowe szczęki, bębny, cylinderki?
2. Jak to hamuje - faktycznie jest to tragedia? 3. Czy są w polskce jakieś wzmocnione szczęki, czy cuś typu ferodo do tego typu hampli? |
black_panther 126 1.1, Focus 1.8 T ... Gorzów Wlkp. | 2003-12-17 09:32:40 pojecia nie mam jak jest do starego typu ale do nowego nie ma problemu i chamuje na prawde lepiej pozdro |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-12-17 09:51:33 za dużo roboty i ja bym nie zmieniał na gorsze trzeba wymienić piasty blachy pod bębnami te trzymające szczęki cylinderki szczęki bębny bez sens |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-12-17 10:49:03 Moj pierwszy maluch mial takie(1980) hamulce pozatym ze wajnie w takim weteranie wygladaly to nic poz tym.Wymienialem wszystko chyba trzy razy i poza recznym hamulcy nie mialem, mozna je bylo uznać jako spowalniacze(fajnie jezdzilo sie na nich w zimie bo tak jakos żadziej nisz te nowsz blokowaly kola)Teraz po 3 latach juz wiem ze bardzo wazne w tych hamulcach sa blachy do ktorych przykreca sie cylinderek, mocuje szczeki.Jezeli sa one znieksztalcone to mozna zapomniec o hamulcach.Jezeli chodzi o dostepnosc czesci to nigdy nie mialem problemow zeby je kupic.To ze te chamulce nie dzialaja nie jest regula, znam ludzi ktorzy jezdza na tych hamplach i nigdy zlego slowa nan nie nie powiedzieli.Pozdrawiam i powodzenia. |
gacek_kozik Fiat 126/ Renault Me ... Nowy Sącz | 2003-12-17 10:49:06 Moj pierwszy maluch mial takie(1980) hamulce pozatym ze wajnie w takim weteranie wygladaly to nic poz tym.Wymienialem wszystko chyba trzy razy i poza recznym hamulcy nie mialem, mozna je bylo uznać jako spowalniacze(fajnie jezdzilo sie na nich w zimie bo tak jakos żadziej nisz te nowsz blokowaly kola)Teraz po 3 latach juz wiem ze bardzo wazne w tych hamulcach sa blachy do ktorych przykreca sie cylinderek, mocuje szczeki.Jezeli sa one znieksztalcone to mozna zapomniec o hamulcach.Jezeli chodzi o dostepnosc czesci to nigdy nie mialem problemow zeby je kupic.To ze te chamulce nie dzialaja nie jest regula, znam ludzi ktorzy jezdza na tych hamplach i nigdy zlego slowa nan nie nie powiedzieli.Pozdrawiam i powodzenia. |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2003-12-17 12:28:34 mialem takie hamulczyki
na poczatku nie hamowaly zbyt dobrze (mialem kilka niebezpiecznych sytuacji wiec nie mam do nich sentymentu) jednak po robocie z nimi i gruntownym odpowietrzeniu cos tam piszczało niestety pewnego rau urwalem wahacz z tylu i zaczalem zmieniac na nowy typ ps. reczny w tym typie halulcow mialem wyjatkowo mocny, w porownaniu do nowek to ZYLETA do dzis nie wiem dlaczego tak bylo |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-12-17 16:38:23 spoko widynku, tak tylko pytam, ot zwykła ciekawość... ewentualnie moze coś sie urodzi wiosną |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-12-17 18:08:03 Miałem w moim starym maluchu i w porównaniuz moim obecnym :
- hamulce hamowały NIEZNACZNIE gorzej a oba były wypielegnowane - w starym maluchu pedał mial mniejszy skok (moje subiektywna ocena) - reczny na takim samym poziomie skutecznosci. Felgi na stary typ...miodzio |
widynek F&F Sympatyk 700k Kraków | 2003-12-17 23:13:09
|