MotoNews.pl
12Akcesoria do Yarisa (33188/18) - PT

Akcesoria do Yarisa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Gdzie mozna tanio kupic elektryczne podnośniki szyb do yaris'a z kompletem boczków. Chciałbym w przyszłości zamontować w swoim. W ASO chcą za to 1400 zł.

ps. Mój Yarek jest juz do odebrania
W nastepny tygodniu juz bede nim smigal

Yaryś cos wspominał o boczkach na technicznym, zresztą tam tez jest temat boczków

No, hej. Spojrz na akcesoria f-my SPAL (http://www.spal.it/), w tym
u nas: http://www.amt-alarmy.pl/zabezpieczenia%20samochodowe/szyby_elektryczne.htm
Zestaw podnosnikow na dwie szyby do 350 PLN.
Slyszalem wiele dobrego o firmie SPAL, mimo ze makaroniarze...

Irek

Cytat:
2003-12-10 20:57:56, Irek-Yaris pisze:
No, hej. Spojrz na akcesoria f-my SPAL (http://www.spal.it/), w tym
u nas: http://www.amt-alarmy.pl/zabezpieczenia%20samochodowe/szyby_elektryczne.htm
Zestaw podnosnikow na dwie szyby do 350 PLN.
Slyszalem wiele dobrego o firmie SPAL, mimo ze makaroniarze...

Irek

Dzieki za info - no i jeszcze trzeba doliczyć za boczki (gdzie takie mozna dostać?) z przyciskami i montaż - prawda?
Pewnie wyjdzie cena jak w ASO
Moze ktos juz z was cos takiego robił?

A może nie warto inwestowac w elektryczne szyby?

Pozdrawiam

całe boczki, z elektryką, wiązką elektryczną i centralnym zamkiem i podnośnikami jakieś 600-650 zł z ogłoszenia

Cytat:
2003-12-10 22:08:25, beep pisze:

Warto !!! Oto 2 przykłady:

Możesz z miejsca kierowcy przewietrzyć szybko wnętrze uchylając szybę pasażera.

Możesz jednym wciśnięciem guzika opuścić/podnieść szybę i nie walczyć z korbką podczas jazdy, co podnosi bezpieczeństwo Twoje i innych uczestników ruchu.

Szukaj, pytaj, dzwoń i nie poddawaj się, bo warto. ASO to zawsze górna granice cenowa.

Cytat:
całe boczki, z elektryką, wiązką elektryczną i centralnym zamkiem i podnośnikami jakieś 600-650 zł z ogłoszenia

Crit, a gdzie można znaleźć takie ogłoszenia? Znasz jakieś forum, albo coś?

naprzykład ogłoszenia z ct.com.pl

Dzięki za wskazówkę
A wracając do boczków - za 600zł elektryka z zamkiem i podnośnikiem szyb to całkiem niezła cena. Oczywiście jeśli części są w dobrym stanie.

częsci są w bardzo dobrym stanie bo często z prawie nowych autek, panowie rozbierają rozbitki.
Cała tylnia belka z hamulcami od TS'a za 800 zł he he nareszcie będą tarcze na tyle

Cytat:
2003-12-11 11:51:46, jackal pisze:
Cytat:
2003-12-10 22:08:25, beep pisze:

Warto !!! Oto 2 przykłady:

Możesz z miejsca kierowcy przewietrzyć szybko wnętrze uchylając szybę pasażera.

Możesz jednym wciśnięciem guzika opuścić/podnieść szybę i nie walczyć z korbką podczas jazdy, co podnosi bezpieczeństwo Twoje i innych uczestników ruchu.

Szukaj, pytaj, dzwoń i nie poddawaj się, bo warto. ASO to zawsze górna granice cenowa.

Tak , zgadzam się z jackalem.
A pozatym lepiej i estetyczniej wyglądają przyciski niż korbki.

A ja mialem montowane szybki w serwisie za 1400zl i zamontwali mi takie z gieldy, uniwerslane... czyli tandete... ale coz.... dealer Fietz Poznan rulez

Szukalem i znalazlem
Rzeczywiscie komplet używanych boczków z podnosnikami mozna kupic za 300 do 600 zł.

Ogłoszenia znalazlem w papierowej dolnośląskiej autogieldzie, na moto.allegro.pl i www.ct.pl w dziale części.

W jakim ASO najtaniej takie boczki z podnosnikami i centralnym zamkiem mozna zamontowac? Chce w ASO bo nie chce utracic gwarancji.

Pozdrówka

z gwarancją jest tak że tracisz na to w czym grzebałeś, ja zamontowałem sprężynki i na zawiechę już nie mam, ale na resztę auta nadal jest gwarancja, a jeśli idzie o boczki to co tu można zwalić ? wystarczy zamienić i tyle, nikt tego sprawdzał nie będzie, no chyba że silnik od podnośnika strzeli a Ty będziesz chciał go na gwarancji zrobić nie mając tego seryjnie.

A jesli juz jestesmy w temacie szyb. Testowaliscie moze jazde z
owiewkami na przednie szyby, np. Team Heko ? Czy rzeczywiscie
sa w stenie zapewnic zmniejszenie "efektow specjalnych" po
otwarciu (nawet lekkim) szyb przy OKOŁOBRZDĘKOWEJ ?

Irek

efekty specjalne faktycznie maleją, ale co do efektów wizualnych to nawet nie napisze

Crit
pozostaje problem wyższości wyglądu i estetyki nad funkcjonalnością oraz vice versa.

Nie wszystkie owiewki sie nadają, niektóre mają takie mocowanie, że szyba elektryczna dochodzi do góry (zamyka się), po czym czujnik wykrywa że szyba nie znalazła się w pozycji końcowej (= musiała coś przyciąć) i otwiera szybę.

Brzmi jak żart, ale spotkałem się już z takim przypadkiem, że nawet ASO rozłożyło ręce i nie zamontowali owiewki zamówionej u nich.