MotoNews.pl

Zamek i alarm w Yaris

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam takie zapytanie, ale wczesniej zeby wszystko bylo jasne opisze swoja historie Mysle ze to najlepiej zobrazuje problem.
Otoz wsiadam do samochodu zamykam drzwi, naciskam na pilocie blokowanie ich (czasami recznie) zapalam i jade sobie. Zatrzymuje sie gdzies po pewnym czasie wylaczam blokade drzwi na pilocie badz recznie, wysiadam z samochodu zamykam drzwi i wlaczam autoalarm. I w tym momencie jedynie syrena sie wlacza ale zamek ani drgnie. Poprostu drzwi pozostaja otwarte, nie blokuja sie.
Jako ze lubie jezdzic zamkniety ze wzgledow bezpieczenstwa pojechalem z tym problemem do ASO, a tam powiedzieli mi ze zawsze tak bedzie i nie da sie nic zrobic. Drzwi poprostu nie beda sie blokowac po takim procederze!
Czy faktycznie ?? Czy ktos sie spotkal z takim problemem ?
Pozdrawiam,

Nie bardzo wiem dlaczego ASO gada takie rzeczy. Zakładam, że kupiłeś u nich auto i alarm był montowany w ASO (żeby nie tracić gwarancji na instalację elektryczną).

Jeśl isiedzisz w środku to zamykaj drzwi centralnym zamkiem - klawiszem/guzikiem, a nie pilotem alarmu. Nie wiem jaki masz alarm i pilot, ale wydaje mi się, że skoro możesz pilotem zamknąć same drzwi, bez włączania alarmu, to tak samo musisz robić po wyjściu z Yarisa. Czyli zamknąć pilotem drzwi i dopiero uzbroić alarm (innym guzikiem na pilocie).

Ja czasami (głównie) jak wrac am z zakupów blokuję (zamykam) drzwi od środka guzikiem i normalnie po ręcznym odblokowaniu działa z pliotai centralny i alarm. Być może przy użyciu pilota występuje ten problem, spróbuj ręcznie (guzikiem) w drzwiach a jak to nie pomoże to już nie dawaj sobie wciskać kitu w serwisie tylko niech Ci to naprawią.
Pozdrówka
Valeo