Oszukany

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!
Mam goraca prosbe do kogos z Poznania i okolic.
Prosze o pilny kontakt na gg 1210115

Może napiszesz chociaż ogólnie co się stalo skoro już dałeś taki przyciągający temat? Albo jak nie chcesz się tym dzielić to zmień temat na "szukam kogoś z poznania i okolic"

Chyba mozesz publicznie napisac o co chodzi ??

Ciezko cala sytuacje strescic, no ale w skrucie moge powiedziec:
Kupilem telefon N3410 przez allegro, przyszedl mi niestety ale stray i zepsuty N3210, kasa jest juz u kolesia na koncie a ja jestem w plecy o 260zl,( a moglyby byc za ta kase pasy do auta ) ehh szkoda gosc sie juz tydzien nie odzywa. Poradzcie cos

No niestety, sory za szczerosc ale na allegro trzeba umiec kupować a jak juz sie ktos nauczy to nie ma takich sytuacji..raczej Ci nie pomoge..

ja nieraz handluje na allegro i kiedys zakupilem motorolle v jak na te czasy co byly kiedys to cena byla cos 300 i dostalem paczke a tu 3 ziemniaki,odrazu zglosilem sprawe na policje a dokladnie moja mama i wszeto postepowanie ,pieniadze mi zwrocono po jakis 3-4 tygodniach,twoja sprawa jest naprawde trudna,jego adres na allegro musi byc prawdziwy b jak zglaszal on chec rejestracji i sprzedazy to dostal do domu haslo ktore musial wpisac potem zeby uczestniczyc w calej tej akcji,na paczce moze byc zmieniony adres tylko konto moze byc prawdziwe bo w przeciwntym wypadku nie dojda do niego pieniadze

ja na twoim miejscu jak bym mial na niego dane to bym sie do niego przewiozl jak by nie bylo az tak starsznie daleko i bym mu rozumiecie
narazie to mu mozesz tylko negatywa wystawic i tyle.....

a poprostu gosc sie nie odezwie napewno
to jest ci powiem trudna sprawa bo ja odrazu na cieplo zglosilem na policje,a ty juz tydzien czekasz... kurde no trudna sprawa,jak mieszka nie tak daleko to mu naprawde zrob co nieco po swojemu

Cytat:
2003-12-05 21:33:16, OETTINGER pisze:
bo jak zglaszal on chec rejestracji i sprzedazy to dostal do domu haslo ktore musial

niekoniecznie, kiedys mozna bylo zalozyc konto i nie wymagali potwierdznie danych, dopiero po fali oszustw zmienili zasady, ale ci ktorzy zalozyli konta przed ta akcja nie musieli dokonywac pelnej aktywacji konta bo jakkgdyby juz ja mieli.

sam np mam 2 konta na allegro na ten sam adres domowy!! (a uzywam tylko jednego), co teoretycznie jest nie mozliwe, ale wtedy gdy sie zapisywalem to alegro bylo jeszcze w powijakach

Cytat:
No niestety, sory za szczerosc ale na allegro trzeba umiec kupować a jak juz sie ktos nauczy to nie ma takich sytuacji..raczej Ci nie pomoge..

Koles mial 53 pozytywy i nic wiecej, powany gosc co sprzedaje duzo ciekawych rzeczy, dzwonil do mnie zgodzil sie odebrac spowrotem paczke za pobraniem na jego koszt, ale od tygodnia sie nie odzywa wogole i nie wiem co jest czy odbierze paczke czy poczeka na 3 awizo i przesylka sie wroci do mnie. Adres jest prawdziwy bo on sie rejestrowal nie tak dawno a list przy rejestracji obowiazuje juz chyba od 1,5 roku.
Co do wyjazdu to nie oplaca mi sie to za bardzo bo wiecej wydalbym na paliwo, nie wiem jak wyglada bo wiecie ze allegro jest anonimowe. Koles sie zarzeka ze nic nie wie o tym ze pewno ktos na poczcie zamienil, ale nie chce mi sie wierzyc ze moglby sie ktorys z pracowanikow poczty polskiej odwazyc na tego typu krok

Zgłoś do allegro i skorzystaj z bezpłatnego ubezpieczenia kupujących. Ale bedziesz musiał poczekać. Poczytaj o tym na allegro!

Zgłaszasz sprawę na policję, masz danetego kolesia (przy licytowaniu musieli ci podać , jeśli dał trefne to na bank musiał podać prawdziwe dane jak chciał kase (na przelewie lub przekazie). Radze ci szybko podjac dzuiałania. Niestety na allegro oprocz dobry sprzedawców można spotkach pieprzonych słodzieji, hurtowników szmelcu i oszustów.

Witam!!!
Wiem cos o tym, ja rowniez mam nauczke na przyszlość, nie wplacam kasy jesli koles nie ma przynajmniej niebieskiej gwiazdki, rowniez wplacilem kase na konto i h..nic nie przyszlo,(ty masz przynajmniej zabawke ) a tak na powaznie bylo to jakies 1,5 roku temu nie zglosilem tego na policje z tym ze dzwonilem do niego, on mia gadal ze nie ma w tej chwili na stanie i ze cos tam...gadalem z jego starymi i wkoncu dalem sobie spokoj a na policje po 3 tygodniach nie bylo sensu isc, koles mieszka w lubuskim tylko juz nie pamietam co to za miasto i tez poszlo sie jebac 220 zl, mam teraz nauczke do konca zycia ze odrazu na policje, wiec i ty sie nie namyslaj tylko odrazu wal na komisarjat i powiedz im co i jak 200zl na ulicy nie lezy a noz ci sie uda odzyskać, ja mialem niestety za daleko zeby osobiscie sie zjwic u niego, ale jesli nie masz az tak daleko wez kolesi i jedz do niego spierz mu r....a i wes swoje i % od tego
Ok pozdrowionka
Pozdrawiam i

chamstwo zwalczaj godnoscia osobista albo pozadnym wpierdolem
zycze powodzenia w wyjasnieniu sprawy

Cytat:
2003-12-06 12:10:26, Marcin-Tarnow pisze:
Cytat:

Koles mial 53 pozytywy i nic wiecej, powany gosc co sprzedaje duzo ciekawych rzeczy, dzwonil do mnie zgodzil sie odebrac spowrotem paczke za pobraniem na jego koszt, ale od tygodnia sie nie odzywa wogole i nie wiem co jest czy odbierze paczke czy poczeka na 3 awizo i przesylka sie wroci do mnie. ....

ja ostatnio wysylalem kilka paczek za pobraniem i kasa przychodzila do mnie nieraz po 2 tyg nawet tak ta poczta zaj.. pracuje ale srednio to czekam troche ponad tydzien na kase

troche lipa , ja generalnie jak cos kupuje , to do samochodu , ale w takiej sytuacji , to bym szedl na police , a nie z zadnym wpier.olem straszyl..qrde sie koles toba cholernie przejmie jak bedzie 2x wiekszy od ciebie...

Cytat:
2003-12-06 19:36:28, marexp18 pisze:
...200zl na ulicy nie lezy...

A wiecie ze czasem leży !!! na tegorocznych wiankach w Krakowie znalazłem na Grodzkiej banknocik 200zł !!! SERIO !! Normalnie skakałem ze szczescia
A co do allegro to tez raz mnie koles w ch... zrobił ale tez za dlugo z tym zwlekalem :/
Życze odzyskania kasy !

Witam
Panowie odzyskalem kase za telefon.Albo sie koles wystraszyl pogrozek albo rzeczywiscie jakis wal wykrecil.Ale najwazniejsze jest to ze kasa jest juz na moim koncie a ja jestem happy)
pozdrawiam
Dzieki za pomoc