| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-04-11 18:33:28 |
kszlakrider Dzięgielów | 2004-04-11 18:44:32 ok sorry,ale możę jescze ktoś coś doda |
kszlakrider Dzięgielów | 2004-04-11 18:53:27 po dokładnym przestudiowaniu tego wątku nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie więć please help me |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-04-11 20:17:12 musisz doklasniej poszukac. był swego czasu okres, ze było duzo takich watkow. po zimie |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-04-11 20:35:05 Może pistolet może tyle przetłoczyć, nie znaczy to że tyle potrzebuje. Kazdy chyba współczesny kompresor może wytworzyć 8 barów, jednak lakieruje się mniejszym ciśnieniem, różnie różni dobierają ciśnienie ja lakierowałem około 6 barów.Te ciśnienie regulujesz sobie pokręcadałkiem na kompesorze, powiedzmy ustawiasz na 2 i kompresor będzie wypuszczał powietrze pod malutkim ciśnieniem 2 bary równo , nie więcej.Jak chcesz cos przedmuchasz bierzesz ustawiasz na 8 barów, tylko że wtedy szybko kończy się sprężone powietrze w kompresorze, silniczek się załącza i dopompowuje powietrze.Dużą role pełni tu wielkość butli, bo generalnie im większa , tym więcej tego powietrza wtłoczy, i szybciej będzie je wtłaczać, bo silniczek bedzie dostosowany do wielkości butli.JEżeli będziesz miał powiedzmy 25 litrowy kompresor to przykładowo przy 8 barach po powiedzmy 2 minutach zejdzie prawie całe ciśnienie ze zbiornika, mimo iż silniczek załączy się wcześniej to po prostu nie zdąrzy natłaczać powietrza,więcej będzie go uciekało niż dopompywało, objawi się to tym iż lakier będzie rozbryzgiwał, bo po prostu powietrze będzie pod za małym ciśnieniem aby lakier ładnie rozłożyło.JEżeli chcesz lakierować najlepiej poszukaj 50 litrowego kompresorka, najlepiej olejowego, bo podobno elektryczne silniczki obłożone teflonem potrafią nawalać. |
Termit ![]() FSO 125p, 126p Lędziny | 2004-04-12 20:39:13 tutaj sa tanie sprezarki [url=www.sprezarki.com.pl] |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-04-12 21:40:14
Chyba nie. Nie jestem pewien , ale może to być ilość powietrza jaką silnik kompresora może natłoczyć na minutę, coś jakby nie było zbiornika,sam silniczek ile jest w stanie natłoczyć, widomo im więcej jest w stanie natłoczyć tym szybciej zbiornik napełniany i tym mniej będą miały szanse zaistnieć sytuacje że zabraknie w pistolecie ciśnienia(dochodzi do tego jeszcze zbiornik który oszczędza niejako silnik aby cały czas nie pracował i pozwala na dłuższe lakierowanie). |