| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-12-11 12:29:46 Boogi no to sie skup
Spojler od Evo ma chcrakterystyczne mocowania które mu pozwalaja wysuwac sie do góry.W lotusie leży na tylnej klapie i ma większa płetwę. Nadkola sa inne w Lotusie bardziej kanciaste z przodu i z tyłu. W Evo przód jest bardziej okragły i jest calościa razem z blotnikiem. Orginal Evo ma wydech 2 kwadratowe plaskie takie jak u mnie.Patrz profil. Zreszta to najlatwiej zmienić. W Polsce byly 1 lotus i jedno Evo sprowadzone przez mojego kolegę. Oba auta jeżdzily w w-ww> Lotus poszedl do Włocławka Evo zostało. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-12-11 14:49:09 Wszystki Evo w orginale byly czarne i miały 16 calowe felgi, ats z logo opla. Opcjonalnie byly 18 z logo irmschera.
To, ze wyglada jak evo nie znaczy, ze to orginal. Jedno juz takie namierzylem i okazolo sie Evo ale bez silnika orginalnego. ? Twoj silnik huczy jak jest zimny dluzej niz kilka sekund, wrazenie takie jakby byl to diesel? Jak spotkasz tego goscia to zapytaj sie czy nie chce zbyc oraz od kogo kupil i jak dawno. No i fotki mile widziane. No i ogolnie dzialaj tak jak szpieg. [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2003-12-11 15:21:46 ] |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-12-11 16:50:11 Zaluje ale nie bedzie mnie w poznaniu.
Wiesz ja sie doczolgalem co bylo zmienione w tym silniku a bylo to: -kute tloki, -walki rozrzadu, -wal korbowy, -polerka dolotu i wylotu, inny ecu (komputer wtryskowy) I to wszystko powoduje straszny halas podczas odpalenia silnika, ktory trwa okolo 1-3 minut w zaleznośći od temperatury zwenetrznej. Tu jest troche na ten temat: http://www.evo500.no/home.htm Swoje auto sprawdzilem bezposrednio u irmschera. No i mam spokoj w 100 % orginal, tylko troche mniej wypasiony i zaniedbany. U ciebie moglo byc trche pogrzebane dodatkowo, dlatego że jakies evo 500 zakonczylo żywot. Reszta co z niego zostala przelazla do zwykłej (niezwykłej?) omy. Jak Evo konczylo zywot to musialo byc w oplakanym stanie bo nie oplacalo sie naprawiać. Wiec pewnie silnik mogl byc dlubniety niejako przy okazji naprawy. Ciekaw jestem czy ecu tez zostal przelozony. [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2003-12-11 17:14:01 ] |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-12-12 09:19:47 Szpeje?
Masz rację Prowo, jak zwykle zresztą No i oleju troche żre jak sie rozgrzewa. Mnie schodzi okolo 0,8 na tys (przejachalem niecale 2 tys) Czyli reasumujac: nie rzęzi, nie harczy, nie "dieseluje" na zimnym To nie jest to C30XEI. Posłuchajcie silnika Kristo. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-12-12 10:05:42 "No szpeje, te co je tam sztamajzą wepchli"
|
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2003-12-12 19:27:58 No wepchli sztamajzą bo rozenklapa się rozszwejsowała i trzeba było riksztosować |