Wycena robocizny w 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
mam pewien problem mam malucha do zrobienia, do wymiany/remontu sa:
-hamulce (wymiana cylinderkow i szczek)
-regeneracja zwrotnic
-wymiana galek i drazkow w ukl kierowniczym
-czyszczenie gaznika i wymiana filtrow, swiece itp.
-wymiana progow
-wymiana wachaczy
-drobne zaprawki lakiernicze i łatanie podlogi
ile byscie wzieli za zrobienie tego w maluszku, nie liczac czesci, sama robocizna??
dzieki za pomoc!!

troche tu tego jest,mechanika,blacharka,lakiernik...w sumie to ciezko takpowiedziec.ale mysle ze cena ok 500 zl bylaby atrakcyjna...

za 500 pln to ci blacharz moze zaprawki porobic i pospawac co trza ale za lakeir i cał reszte to drugir tyle. przynajmniej jak płacisz normalnia a jak u znajomego to zalezy od tego jak wduza flaszke mu przyniesiesz.

malowanie 1 elementu jakies 150-250 pln, a wymiana tych rzeczy co napisąłs to dizonek roboty.

zrób czesc sam a blacharke i układ kierowniczy niech ci zrobi fahowiec no i zboerznoasc to kolejne 60pln

pozdro i powodzenia

Cytat:
2003-12-12 14:06:11, black_panther pisze:
za 500 pln to ci blacharz moze zaprawki porobic i pospawac co trza ale za lakeir i cał reszte to drugir tyle. przynajmniej jak płacisz normalnia a jak u znajomego to zalezy od tego jak wduza flaszke mu przyniesiesz.

malowanie 1 elementu jakies 150-250 pln, a wymiana tych rzeczy co napisąłs to dizonek roboty.

zrób czesc sam a blacharke i układ kierowniczy niech ci zrobi fahowiec no i zboerznoasc to kolejne 60pln

pozdro i powodzenia

ja wszystko bede robil sam to jest maluch od znajomego i dlatego pytam o wycene tej robocizny, niechce robic za free i niechce z niego skory zedrzec

myśle że na 500 zł by się nie skończyło.Pamiętaj jednak że niektóre rzeczy jak wymiana filtru , czyszczenie gaźnika i swiec mozesz zrobic sam bo za takie pierdoly tez sobie policza.Odrec gaznik rozbierz na maxa i wloz na noc do rozpuszczalnika.zapewniam ze bedzie jak nowy.

skoro to po znajomosci to podtrzymuje swoja cene.ze mnie tyle mniej wiecej znajomy zdziera za cos takiego