Wywalać dodatkowe pióro????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam) mam resor sklepany na 13 cm i dodatkowe pióro. naszła mnie ostatnio myśl żeby je wywalić. I tu mam pytanie, czy jak je wywale to resor nie zacznie się jakoś dziwnie zachowywać???( chodzi mi o to czy jak sie resor klepie pod dodatkowe pióro to się to robi jakoś inaczej niż pod resor bez tego pióra??? poradźcie bo widze że mogą być problemy w zimie. Aha jezdzi ktoś z czymś takim przez zime? jak sie to zachowuje???

powiem ci tak, ze zalezy jaki resor zostal wykorzystany do zglebienia, jezeli sztywny to jezeli wyjmiesz dodatkowe pioro to nie powinno sie nic dziac,

ja natomiast jak z kumplem klepalismy resor to sie okazalo ze bez dodatkowego przod malca byl za gibki i trzebabylo dolozyc,

wiec jezeli byl klepany z wrobionego resora to po wyjeciu dodatkowego pior maluszek moze byc bardziej miekki

Tak mi sie przynajmniej wydaje

jak wywalisz lage to resor bedziesz mial bardziej mieki co za soba sprowadza miekie zawieszenie jesli tak lubisz to jest okiey nic nie powinno sie dziac tylko tyle ze nie bedzie tak sztywno ja mam lage dodatkowo i nic z tym nie robie pozdro

Zależy, które pióro masz dołożone. Wg większości opisów, które można znaleźć dokłada się pióro trzecie. My z Samael'em przerobiliśmy mój resor dokładając inne pióro.

Witam dzisiaj przerobiłem zaiwias. Zostawiłem dodatkowe pióro ( mam trzecie od dołu, a wypieprzyłem seryjne ( drugie z góry) do tego nie obcinane odbojniki i wzmocniłęm mocowania odbojników i wchacza. Mimo nie ustawionej jeszcze geometri efekt powala!!!!! Na mokrym i wybojach jest o niebo lepiej i ogólnie jest dużo lepiej i nawet nie stał się dużo miększy!!!! Polecam takie rozwiązanie dla osób które będą zaglebiać fure!!

Ja do resora dokładałem pióro to z zagiętymi uszami Odcieliśmy uszka i wsadziliśmy. W tej chwili nie zamieniłbym swojego zawieszenia na żadno inne!! Jest twardo ale mi właśnie o to chodziło!! Na seryjnym sklapanym było tragicznie miękko. Jak w karocy!!