Zmienione na Zimowe...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie..zmieniłem już kółka na zimowe...Mnie zima niezaskoczy...Ciekawe jak ze służbami drogowymi w tym roku

Prezes jak zwykle pierwszy i daje przykład, brawo

Ja jeszcze trochę poczekam, ale pewnie zmienięjeszcze w tym miesiącu

Ciekawe czy przy odbiorze autka zaproponuja mi za grosze lub za darmo zimówki.
Wątpie, poważnie wątpie.

Cytat:
2003-10-13 17:05:27, Darsoft pisze:
Ciekawe czy przy odbiorze autka zaproponuja mi za grosze lub za darmo zimówki.
Wątpie, poważnie wątpie.

Niestety Toyota... jako firma nie rozpieszcza kierowców zbytnio promocjami. Chociaż na początku roku ofiarowano kierowcom zimówki gratis dla kupujących samochody z roku ubiegłego. Ale tak robią wszyscy... a promocji cenowych ani widu ani słychu. Rozumię ,że jak się pojazd dobrze sprzedaje nie potrzeba promocji... ale chyba jednak byłby to miły prezent dla szczęśliwców kupujących nowe Toyki.

Brawo Prezes, widzę zę podobnie działamy ja wsobotę też zmieniłem oponki.

ja jescze nie mam ale po wypłacie po wypłacie jadę kupić zimowe "buty" YARISCE

a ja już się zastanawiam czy nie zmienić...
z jednej strony za kilka dni już ewidentnie "poniżej +7", z drugiej to pewnie chwilowe i jeszcze się ociepli...
no i 3 dni temu wyważałem koła.......

Oj ja jeszcze poczekam...

Zreszta - nawet gdybym mial czekać aż do pierwszych sniegów - to i tak moge zmienic wszystkie 4 kółka w niecale 20 minut - wiec spox...

I ja poczekam - moje "deszczowe" Micheliny twardnieją dopiero koło zera. Mam tylko nadzieję że za tydzień nie zacznie sypać śnieg - wtedy zimowe kapcie zakładam natychmiast.
Jednak pomysł Prezesa z wymianą już teraz mocno popieram - dobry przykład przede wszystkim. Liczę jednak, że wiosną nie zobaczymy podobnego postu tuż po pierwszym marcowym słoneczku

Ja zmienie w sobote bo kółka zostały w Łodzi.

No ja zimowe zawsze zakładałem z Rajdem Warszawskim na którym zawsze byłem w Wildze...ale teraz jakoś tak wyszło...Zresztą upałów niezapowiadają a ja śpie spokojnie ...

A ja poczekam jeszcze ze 3 tygodnie, tak do początku listopada i wtedy zmienię. Na razie temperatury jeszcze za wysokie a drogi (przynajmniej w okolicy) przeważnie są suche. Letnie sprawdzają się bardzo dobrze i szkoda mi zimówek eksploatować w takich warunkach.

Popieram Micaja, jeszcze trochę za ciepło na zewnątrz żeby zmieniać.

Pozdrawiam.

no tak a ile ja muszę wydać na zimówki do Yarisa Luny??

YARIS 175/65R14
DAYTON DW500 82T B DA1756514TDW500 273,37
MICHELIN ALPIN A2 82T B M175651482TALPA2 343,19
VIKING SNOW TECH 82T B V1756514TSTECH 244,96
DUNLOP WINTER SPORT M3 82T B D175651482TM3 352,65
GOOD YEAR UG6 82T B GD175651482TUG6 375,14
są to ceny z salonu z bielan na stronce znalazłem

Ja własnie dzisiaj kupuję nowe zimówki. I chyba od razu zmienię... Zobaczymy...

Cytat:
2003-10-14 09:46:12, Krasnoludek pisze:
YARIS 175/65R14
DAYTON DW500 82T B DA1756514TDW500 273,37
[...]
GOOD YEAR UG6 82T B GD175651482TUG6 375,14

O żesz w mordę ! Co to za ceny ???
Czy tam ktoś o zdrowym rozsądku nie słyszał ??

Michelin Alpin A2
Dunlop Winter Sport M3
GoodYear UG6
... i tak dalej...

Darsoft, podłub na opony.com.pl i zaraz będziesz wiedział, ile można urwać w prawie każdym zakładzie oponiarskim.
Żeby nie było OT, to ja się wstrzymam z zimówkami gdzieś do początku/połowy listopada. Wszystko zależy od pogody.
Pozdro.

Cytat:
2003-10-14 09:46:12, Krasnoludek pisze:
YARIS 175/65R14

DUNLOP WINTER SPORT M3 82T B D175651482TM3 352,65

Ja mam właśnie takie Dunlopy Winter Sport M3, ale 15 calowe w cenie .... 310 zł z wymianą (rok temu, ale ceny raczej stoją, warsztat warszawski), więc kupowanie w ASO można sobie darować.

Ja tam poczekam jakby co lewarek i już n stalówkach stoję. A narazie za ciepło zmienić mogą ci co już opon letnich nie mają co prezes A w czwartek pokażę w końcu dokończony wygląd moich felg z letnimi oponami

Ja w przyszłym tygodniu nie zdąże zmienić więc zrobiłem to już teraz. Co do oponek to kupiłem polskie Kormorany Snowpro i narazie są ok, szczególnie jeżeli chodzi o cenę bo za 13 dałem po 115 za sztukę. Wcześniej jeżdziłem na Kormoranach s100 przez 4 sezony i byłem bardzo zadowolony, więc te nowsze też mnie nie powinny zawieść. Już teraz wiem, że są cichsze.