MotoNews.pl

Szukam opon do swojego samochodu ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W swoim POLONEZIE mam już dosyć stare opony i właśnie wczoraj znalazłem się "na lodzie", ponieważ jedna opona już mi zupełnie "siadła", a zapas okazał się być bez powietrza i też jest już mocno sparciały, więc mój samochodzik stoi w tej chwili w garażu, bo na 3 kołach nie bardzo umiem jeździć.
W związku z powyższym zmuszony jestem zakupić jakieś opony (dotychczasowy rozmiar 185/70 R13 i przy takim chciałbym zostać), najchętniej letnie lub wielosozonowe w niezbyt wygórowanej cenie.
Prosiłbym o porady czy warto kupować opony używane lub bieżnikowane, czy istnieje możliwość zmiany rozmiaru (ale nie chcę zmieniać felg, bo mam alu) i gdzie w Warszawie (lub najbliższej okolicy) można kupić niedrogie opony.

[ wiadomość edytowana przez: pkrasinski dnia 2004-10-05 17:14:38 ]

Ja Ci kolego powiem tak

Szukalem niedrogo w neizlym stanie 185/70/13 uzywanych, na gieldzie , w roznych warsztatach wulkanizacyjnych i wszedzie mieli 175 ...

Wkurzylem sie i kupilem nowe Dayton D100 185/70/13 w jednym miesiacu kupilem dwie po 200zl i za miecha drugie 2 sztuki po 180zl za szt i mam z bani

pozdr

Cytat:
Szukam opon do swojego samochodu ...

A gdzie je zgubiłeś?
A poważnie - może regenerowane? Jak wiadomo Nie ustępują prawie niczym oponom nowym, są tanie, wytrzymałe i tanie .
Profil'e szczególnie

ostatnio na giełdzie widziałem polonezowskie impulserki (używki)

ja na wiosne kupowałem passio za 130 pln/szt (oczywiście wynegocjowane max zniżki)

te dayton jakiej są firmy i gdzie mozna je kupic?
Pamietajcie nigdy nie kupujcie używanych to tak jakbyscie chodzili w butach po kimś, próbowałem tak dwa razy w końcu się wkurzyłem na sciąganie , bicie i drgania i kupiłem nówki sztuki navigatory dębicy idealne to one nie są ale w porównaniu do vivo to cud można w zimie skręcać ! i hamować! niestety na deszczu są do kitu. Teraz chyba spróbuję barumy . A najlepsze jakie miałem to kormoran 2000 zjechałem je do zera i siatka była ok , w vivo siadała siatka po połowie życia bieżnika .

Cytat:
2004-10-05 22:08:55, Radzio75 pisze:
w vivo siadała siatka po połowie życia bieżnika .

miałem dokładnie tak samo

Używane to kupowanie kotka w woreczku.Chyba ,że za 20zł to może warto. Ja na Twoim miejscu kupiłbym kleber viaxer na przód lub dayton 100 w rozmiarze 175/70R13 jeśli musisz liczyć się z kaską i dębica navigator na tył (wielosezonówka) w rozmiarze 185/70R13 ( jak dasz 175 to może licznik ciut kłamać). 175/70R13 na pewno wejdzie na polonezowską felgę.

DAYTON - to jest producent D 100 to model - na prawde świetne opony. (a włascicielem to jest firma od firestonów chyba)

Teraz to większość "tych małych" jest już w rękach "tych dużych" więc głównym kryterium może być tu cena. Oczywiście mowa o nowych, bo regenerowane nie są z żadnych wielkich koncernów .
Ja się ostatnio bawiłem nacinarką i ponad milimetr spoko można było wejść w "osobówke" nie dochodząc do drutów. Oczywiście taki kapeć to nie na drogi już ino do jakiejś pojeżdżawki nadać się może .

Słuchajcie, a co polecacie do palenia gum, bo tych co mam teraz to mi szkoda. A wiecie... czasem chciałoby się spalić laka... Wiecie... tylni napęd i te sprawy

Cytat:
2004-10-05 23:22:32, Makaveli pisze:
Słuchajcie, a co polecacie do palenia gum, bo tych co mam teraz to mi szkoda. A wiecie... czasem chciałoby się spalić laka... Wiecie... tylni napęd i te sprawy

ach ta technika cztero-zaworowa

Cytat:
2004-10-05 23:26:34, Jojo pisze:
ach ta technika cztero-zaworowa

Cytat:
2004-10-05 23:22:32, Makaveli pisze:

Wiemy, wiemy... Ja już sobie odłożyłem 18 sztuk 14" oponek - tylko czekają na duemilla . Czyli jeszcze troche poczekają... . A potem jeszcze docieranie... Chyba umra na "starość"

kup sobie cokolwiek nowego w auchan czy innym syfie i nie skub sie o 20 zlotych w lewo czy w prawo jak stary zyd. nawet jesli wydasz wiecej niz w innym sklepie to i tak po tygodniu o tym zapomnisz, wiec po co zadawac takie pytania.

Cytat:
2004-10-06 08:44:05, PACAN pisze:
kup sobie cokolwiek nowego w auchan czy innym syfie i nie skub sie o 20 zlotych w lewo czy w prawo jak stary zyd.

"Łąka na niebie się kończy, ja tańczę, tańczę na słońcu...
Mądrze świat został stworzony, dzięki za to Ci Ojcze..."

Co do Dayton'ów to tu jest link

Jestem z nich zajebiscie zadowolony poprostu rewelka. Jak je kupowalem to nie wierzylem sprzedawcy ze to Bridgestone robiony u nas ale teraz juz wierze.

pozdr

Cytat:
2004-10-05 17:14:06, pkrasinski pisze:
rozmiar 185/70 R13 i przy takim chciałbym zostać), najchętniej letnie lub wielosozonowe w niezbyt wygórowanej cenie. nie chcę zmieniać felg, bo mam alu) i gdzie w Warszawie (lub najbliższej okolicy) można kupić niedrogie opony. [ wiadomość edytowana przez: pkrasinski dnia 2004-10-05 17:14:38 ]

Nie pchaj się w syf w hurtowni "Motozbyt SA" na ul.Łopuszanskiej 36 kupisz u pani Joli najtaniej opony (jak będziesz grzeczny). Mają prawie wszystkie rozmiary. Ja za swoje zapłaciłem o 50zł/szt. taniej niż w Makro. Nawet na giełdzie chcieli więcej bez faktury niż tam z fakturą. P.S. Biorą tylko gotówkę.

A nie znasz jakiegoś numeru telefonu do tej p. Joli ???

Kup nowe, przecież to twoje bezpieczenstwo i życie... Nie arto kupować jakis używanych bieżnikowanych itd. Kupisz nowki i bedziesz jezdził pare sezonów ( zależy od twojej jazdy) Ja miałem oponki nówki 95 r i dopiero 2 lata temu musiałem je zmienić bo juz łysielec je złapał i zaczeły parciec. Nie wierzyłem wulkanizatorowi ze to opony sa od nowości bo nie raz dostał porzadnie w dupsko. Wulkanizator powiedział ze ktoś musiał jezdził bardzo łagodnie tym autkiem nie wierze bo mam go 3 lata Ale taka jest prawda oponki wytrzymały 7 lat. Kupuj nowe!!

Oczywiscie Poldek a nie wulkanizator