| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PAGAN Wwa | 2003-07-01 09:36:47 a teraz powiedz, jak ty to robisz, ze hamujesz jednym klockiem? magik jakis czy cus?
pagan |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-01 09:42:33 Biorac pod uwage ze to fomary i ze najpierw zaczelo delikatnie chrobotac a za chwilke juz tak "szurowalo" ze sie nie dalo wytrzymac moja diagnoza jest taka lewe kolo mocniej hamuje a okladzina z tego jednego klocka poprostu pekla i spadla co wy o tym myslicie? Dodam jeszcze ze auta nie sciagalo czy cos ale to pewnie dlatego ze to tyl pozdr |
Bartek_w Caro, Truck Kraków | 2003-07-01 09:50:04 A jak tarcze? Bo jesli klocki sa w takim stanie, to tarcze tez musza byc ladnie zjechane... LUCAS RULEZ |
thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2003-07-01 09:53:11 Na szczescie jechalem tak tylko chwilke i tarczom nic nie ma bym sie zachlastal tarcze mam prawie nowki wszytkie cztery pozdr |
Wyrwizab (M) x | 2003-07-01 10:10:28 Jednym klockiem hamuje sie takze wtedy, gdy z jakichs powodow (zatarcie) zacisk nie moze przemieszczac sie w jego mocowaniu - te 2 kliny gdzie ida. Wtedy hamuje tylko klocek od strony tloczka hamulcowego. |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-07-02 23:52:23 podłacze sie do postu
Sytuacje ma podobną i nie uśmiecha mi sie wymiana zacisku natomiast wiele słyszałem o smarach (????) do tłoczków hamulcowych ( dziwne - bo zawsze sądziłem że hamulec i smar to nie najlepsze połączenie.......) Domyślam sie że w wyszukiwarce bym coś znalazł - gdyby mi działała..... a u mnie jak odpalam wyszukiwarke to wypina sie IE.... THX za odpowiedź.... |
dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2003-07-03 00:08:49 Ratman - odpowiedź jest prosta. Idziesz do sklepu motoryzacyjnego i prosisz o smar do tłoczków. Jak nie mają to udajesz sie do innego sklepu (lepszego). Kosztuje jakieś 6,40 , dostajesz niewielką tubeczkę tego magicznego środka, potem wypychasz tłoczki, smarujesz je, wciskasz/wkręcasz parę razy i hamulce zdecydowanie zmieniają swe oblicze. (Przy okazji nowe gumki osłaniające tłoczek VDC - szkoda że wyrzuciłem swoje zużyte tarcze. Stanowiły by idealny komplet z Twoimi klockami |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-07-03 00:12:59
proszę bardzo post o tym |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-07-03 00:44:04 I teraz już wiem dlaczego tak lubie to forum THX za odpowiedzi |