Stuki w Corolli E12

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy to normalne ze tucze się coś w tyle.Byłem juz drugi raz w serwisie nie wiedzą co to jest. Proponują zeby podgłosnic muzyke, ale dla mnie to nie jest wyjscie. Czy mieliscie coś podobnego ?

sprawdź gumki stabilizatora oraz łączniki. to najczęstsza przyczyna stuków

A jaką masz wersję nadwozia???

Ja mam hatchbacka i telepie mi się klubowa podkładka pod rejestracją i tylna kanapa. Mocowanie kanapy w serwisie wymościli mi gąbką i na mniejsze nierówności pomaga.

ASO ma na takie stuki gotową odpowiedź - rejestracja albo trójkąt w bagażniku

U Mnie tez tłukło ale w odbojniki w tylnej klapie włożyli takie jakby zatyczki i jest cichutko

Cytat:
2003-12-15 15:08:30, rogacek pisze:
sprawdź gumki stabilizatora oraz łączniki. to najczęstsza przyczyna stuków

Nie moge nic robić bo jest na gwarancji. Jade w piątek trzeci raz. Najgorsze jest to ze mówią ze tak ma być i sugerują ze to nie jest usterka.

Mówić sobie mogą, ale niech się tym zajmą.

gumki stabilizatora z tyłlu na 80%

Moja rada - idź do Toyoty - i powiedz im że ty jesteś klientem a oni są SALONEM KTÓRY CI TO SPRZEDAŁ i co to za gwarancja producenta i jakość dealera że się wymiguje!

To ich przekona do działania

Powiedz im że skoro oni nie chcą lub nie mogą lub nie umieją tego naprawić to przeniesiesz się z serwisowaniem swojego auta do innego salonu

Mozesz jeszcze dodać że opowieszznajomym jakim są porządnym salonem i serwisem

oczywiście wszystko cicho i spokojnie, bez wrzasków - wtedy oni potulnie zabiorą się za robienie twego samochodu

Bo ich nie bedzie wiele kosztowało sprawdzenie i zrobienie usterki, ale jeśli stracą klienta i kilku/kilkunastu innych potencjalnych kilentów - nie opłaci im się to...

Niestety tak bywa z serwisami że są opieszali...

Pozdrawiam i zycze powodzenia!