Chcę kupić malca...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!
Mam parę pytań odnośnie zakupu Fiata 126p z roku...hmm nie pamiętam, to jest jeden z pierwszych po face liftingu, ten z szeroką deską! Dodam, że odrzut z eksportu. Tak więc autko ma naście lat i od roku stoi, to trochę przeraża, ale myślę że to nie problem, bo nie jest zgnite.
Moje pytanie brzmi, czy warto cos takiego brac, za cenę około 800?Chyba trochę dużo? No i najważniejsze, ile wynosi składka na OC na rok, w PZU?
Dzieki za wszelkie rady. Pozdrawiam.

wszystko zależy od stanu autka bo jak blacha i mechanika jest dobra to pewnie że warto , a targować zawsze sie można, co do OC to zależy ile masz zniżek ale coś około (strzelam)300zł/rok -ja za 1.6l płace 360zł/rok ale mama ma duuuużo zniżek bo beż zniżek za 1.6l w PZU coś około 900zł/rok
ale co tam niech właściciele mniejszych fiatów się wypowiedzą

Dzieki!
Co do PZU, to chciałem znać składkę bez zniżek, bo resztę moę sobie wyliczyć, tzn. chyba 5% za kolejne (3 auto), a 40 % już jest.Więc żeby niebyło niejasności, interesuje mnie składka bez zniżek. Pozdraiwam

bez znizki w pzu 500zl (ja palce tylk o 180) oczywiscie na caly rok

Pzu

Zniżki:

- bezszkodowość - do 60 proc. (po 1 roku - 1 proc., po 8 latach 60 proc.)

- dla inwalidów wojennych i wojskowych, kombatantów - 50 proc.

- za kontynuację w PZU- 5 proc.,

- za jednorazową składkę - 5 proc.,

- przy AC za ubezpieczenie OC w PZU - 5 proc.,

- za ubezpieczenie w zakresie AC więcej niż jednego pojazdu - 5 proc.,

- za urządzenia zabezpieczające - jedno 3 proc., dwa i więcej - 5 proc.,

- za specjalne systemy nowej generacji - do 25 proc.,

- za przyjęcie udziału własnego w wysokości 10 proc. obniżka 10 proc.; 20 proc. obniżka 20 proc.,

- w przypadku "AC w ruchu i postoju" za wariant naprawy "wycena" - 20 proc.

Zwyżki:

- wiek posiadacza pojazdu (do 25 lat) - 30 proc.,

- przy "AC w ruchu i postoju" za okres eksploatacji pojazdu powyżej 3 lat - o 20 proc., 5 lat - 30 proc., 8 lat - 40 proc.; za wiek właściciela pojazdu do 26 lat - 10 proc., za pojemność silnika powyżej 1500 cm sześc. - 10 proc.,

- przy zakresie "kradzież" za okres eksploatacji pojazdu powyżej 2 lat - 10 proc.

27 letni Kowalski z Poznania za ubezpieczenie Fiata Seicento z 1998 r. o wartości 15 850 zł zapłaci więc (przy zastosowaniu zniżki za bezszkodową jazdę 50 proc., zniżki za jednorazową opłatę 5 proc. i OC posiadacza pojazdów w PZU 5 proc.) AC - 988 zł, a OC - 244 zł.

Czyli składa w Wielkopolsce bez zniżek powinna wynosić 611 zł(zakładam że ten seicento jest w tej samej grupie co maluszek)

Nie wiem jak w Pozaniu ale we Wrocławiu stawka podstawowa (bez niżek, zwyżek itp itd) to za malucha ok 650 PLN

ja jak rejestrowałem swojego pierwszy raz w PZU to płaciłem 750zł za rok nie mając wogóle zniżek teraz mam 20% i płacę 660zł za rok trochę poronione te opłaty no ale cóż...........

Ja tylko mam takie pytanie po co ubezpeczac auto w pzu. Ja ubezpieczylem w jakiejs nowej firmie nie pamietam imienia Iza ubezpieczenie mialem do zaplacenia 406zl Rozbilem sobie to na dwie raty 50% i Luzik. Ja tylko chce wiedziec czy to jest zle ubezpieczac samochody w jakis firmach co nie sa znane Chodzi mi oczywiscie tylko o OC bo AC to raczej bym bral tez w pzu.

Dzięki za info.
Wiedziałem, że mogę liczyć na was.
A co powiecie ogólnie na temat zakupu malucha który stoi prawie rok.
Zastanawiam się jak będzie z jego uruchomieniem??
Może jakaś nafta w cylindry? Wymiana oleju na pewno, hamulce też do robienia. Plus bajery typu świecie przewody WN...No a co poza tym?
Wydaje mi się ze i tak najważniejsza jest blacha, a ta jeszcze nie najgorsza, może tylko lakier troche zmatowiał.
No i nie wiem też jak wyglądało by holowanie samochodu do mnie pod poznań, bez aktualnego przeglądu.
Dzięki za wszelkie rady, bo ja malucha nigdy nie miałem, ale myślę że nie będzie bardziej problematyczny od poloneza
Pozdrawiam

Jak by co ja mam do sprzedania malca 1995 rok mam 3 auta w tym dwa boby.... ale ostatnio mama woli jezdzic moim..hehe w sumie jej sie nie dziwie... i w takim układzie tzreba jednego boba sprzedac stan autka jest wysoce zadawalający...blacha i cała mechanika SUPER!!... smochod jest biały....i wygląda jak kazdy seryjny elegant.... wpełni gotowy do jazdy nie tzreba pakowac w niego kasy....jak by ktos chcetny szzególow to kontakt n gg 1920852...