Telepawka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Q....!!!!

Mam tak:
Zapala trochę ciężej ale zapala
Na wolnych telepawa (jakby nie paliło ze 3 cylindry)
Przy włączeniu klimy na wolnych - telepawa wzrasta - czyli pod obciążeniem wzrasta
Jak przyspieszam - telepawa
Generalnie telepawa - różnej wielkości - all the time

Odpowiedzi: świece i kable - wyeliminowane (BTW: Jak się najprościej wymienia kable WN w tym ustrojstwie???)

Zaraz przegryzę słup telefoniczny z wściekłości!!!

Sugestie?

Aha - świece po wykręceniu są takie same.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-10-14 15:30:44 ]

kurcze jak Ty nie wiesz to kto.
Zadzwonie miedzy 17 - 18, bedzisz sie wtedy telepal do domu?.

[ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2003-10-14 15:56:19 ]

A ja, tak jak przy rozmowie, przed inwestycja w jakiekolwiek czujniki (to wykazalyby bledy komputera) sugeruje zaczac od sprawdzenia czy pompa podaje paliwo (bezpiecznik, przekaznik) pod odpowiednim cisnieniem (filtr) oraz wymienic swiece w czambul (bez wzgledu na stan optyczny starych) i ew. przewody WN.

Ja jakiś czas temu zaliczyłem "telepawke" jak mi spadł jakiś wężyk podciśnieniowy taki, co to go z wierzchu nie widać. Może masz coś podobnego ?

Pozdro
Grisza

Prowo,
jednak zaryzykowałbym wymianę, świec zanim zacząłbym szukać dalej

Prowo,
jednak zaryzykowałbym wymianę, świec zanim zacząłbym szukać dalej

poza wymiana świec i kabelków WN mozna posluchac czy cos gdzies nie syczy (obce powietrze ) czesto to robi rozne telepawki

mam podobny objaw i też nie wiem co to jest. Podejrzewam że to coś z podciśnieniem. U mnie problem znika gdy auto się nieco nagrzeje lub przełączy na gaz.

Po przeprowadzonych na szeroką skalę czynnościach opracyjno-śledczych zatrzymano do wyjaśnienia w charakterze podejrzanej niejaką "cewkę".
O przebiegu dalszych działań poinformujemy w stosownym czasie.

-----------------

Cewka. Przyznała się pod naciskiem w krzyżowym ogniu pytań.
Jedyne 650pln.

Przy okazji kable i świece.

Warto było.
Teraz jestem jeszcze szybszy

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-10-21 09:52:03 ]

HI !
A moze zamiast zaczynac od wymiany czegokolwiek odpiąć po kolei na chwilę kazdy wtrysk i zobaczyć czy jest reakcja ? Moze sie okazac ze jeden wtrysk nawala - po co ruszac kable i swiece ?
Moi magicy tak robili bo silnik nierówno chodził i wyszło ze to wtryskiwacz.
Powodzenia !
PP

Yenot. Prowo pewnie Ci nie odpowie ale gdyby to był wtryskiwacz to on o tym by wiedział. Zreszta wtryski zwykle sie nie psują, no chyb gdy ktos jezdzi na gazie.

Nie odpowiem.

-----------------

A widzisz mówiłem że nie odpowie!

Ello,

mam identyczny problem (c20ne), na zimno telepie jakby go tesciowa ujeżdzała...
gdy przełącze na gaz jest ideał, gdy wyłącze pompe paliwa (mam na włącznik) po sekundzie przestaje telepać, potem włączam pompe i jest dobrze po trzech takich akcjach.
ale góla mi pulsuje jak na zimno przy sąsiadach moją omesie telepie
pomocy...

pozdrawiam Wilku

Mam podobny problem, ale zresetowanie komputera pomaga na jakis czas.
Najwieksza telepawke mialem jak pekla mi sprezynka od popychacza - dalo sie jechac
Pozdrawiam

aaa zresetowanie kompa pomaga na 4 sekundy, potym znowu go teściowa dopada...
chyba że nieudaje mi sie resetować kompa a to będzie już inna historia...

pzdr. Wilku

Kiedys o resecie ktorys z kolegow wyczerpujaco napial ale kiedy to bylo......

witam

teraz ja mam cholerna telepawke napewno nie pali na czwarty cylinder bo jak sciaglem przewod to jest tak samo.Poczatkowo myslalem ze przewod WN bo wychodzily z niego druciki ale po wymianie to samo wymienilem swiece i tez dupa wiec podejzewam aparat zapl, nie wiem co jeszcze moze byc

Moja bestia miała podobne objawy nie paliła na 1 gar i co się okazało: z zaworu wydechowego zrobił się kwiatek, czego Wam z całego serca NIE życzę.