Maluszek w górę!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje jakiegoś poradnika nt. podnoszenia zawieszenia w Fiacie 126p, najlepiej żeby zawieral jakies rysunki.

Ile chcesz go podniesc ??????
Tył do 5 cm z tego co sie orientuje da sie wyzszymi sprezynami.
Przod to 2 podstawki pod resor i tez sie podniesie gdzies tyle.
Póxniej zaczyna się rzeźba .........

Z tego co wiem można też obniżyć skrzynię biegów, tylko potrzebuje jakiś poradnik.

CZy widziales kogos kto to robił??
jezeli podobnie jak ja ty tez nie widziałes to wyjscie jest jedno - bądź pierwszy

ile chcesz go podwyższyć ??

Myślałem że gdzieś 8-7cm i tak dodam opony terenowe ponieważ to nie będzie jedyna przeróbka zresztą podaj mi swego meila to wysle ci zdjecie co chce z nim zrobic, ok?

Ale to wogóle nie ma sensu. Jak doładujesz dłuższe sprężyny to tylne koła będziesz mieć takie do środka jak w ciężarowej tatrze. Starch tym będzie jeździć żeby się na bok nie przewrócił. U mnie taki pod szkołą stoi i zawsze gościa podziwiam jak sprzęta widzę. A jak zaparkuję obok to śmiesznie wygląda różnica między liniami dachów

Wiem o tym dlatego bede chcial tez powiekszyc rozstaw osi o ile sie tylko da, jesli mi sie uda to powinno byc OK.

Żeby uzyskać podwyższenie bez tego negatywnego efektu musiałbyś albo dorobić inne wachacze albo obniżyć mocowania wachaczy. Ale to by pociągnęło za sobą chyab obniżenie silnika i skrzyni bo nie wiem czy półosie mogą być pod takim dużym kątem na dól. Ale to już jest rzeźba w gównie. Cociaż czego się nie robi dla sztuki. Jakby tak wziąć budę od Wadery i jeszcze podnieść zawias a do tego wsadzić silniczek 900 to już by było coś No i oczywiście jakieś fajne kółka terenowe, takie balony

Strongi - dluzsza tuleja w sprezynie mocujacej silnik do tylnej belki, tuleje pomiedzy kolyeske i bude, podkladki pod tarcze kotwiczna 0 juz samochod stoi wysoko, skrzynie nieco nizej z islnkiem, a kola prosto.
To wcale nie jest rzezba w gownie. Pamietac jedynie trzeba o tym, aby po obnizenoius krzyni i silnika polos krotka bylo wspolosiowo do osi dlugiej. I tyle. Inaczje posypia sie dosc szybko przeguby...

O ile da sie podnieść w końcu tego Fiata 126p nie ryszając silnika i skrzyni. Z tego co wiem mozna jeszcze kupić felgi 13' i oponki terenowe co podniesie go o jakieś 5-6cm plus jeszcze dluzsze sprzeżyny (i twardzsze) ale nie obejdzie sie bez ciecia nadkola chyba. Proszę napisać czy taki pomysł jest dobry, z góry dziękuje!!

nie jest dobry
totalna padaka
to tak jakbyś ze składaka chciał zrobić rower górski

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2003-12-21 14:52:30 ]

Wiec co sugerujesz?

Jeśli bym go podniosł tak jak pisalem przed chwila, i poszezył rozstaw osi co co w tym bedzie takiego zlego??