Nowy Wita - ( Autobianchi )

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich miłośników Włoszczyzny,
jestem Radicz i trafiłem do Was dzięki koledze Koniowi, który podał mi namiary na to forum.
Jestem z Warszawy, do niedawna jeździłem tylko Fiatem Coupe. Jednak od kilkunastu dni jestem także szczęśliwym posiadaczem Autobianchi A112 Elite- rocznik 1975
Auto kupiłem praktycznie od starszego pana, który posiadał je przez ostatnich 15 lat. Jak na swój wiek jest w naprawdę świetnym stanie, choć na wiosnę zamierzam zająć się lakierem i blachą.
Mam nadzieję, że właśnie tutaj uzyskam jakiekolwiek informacje uzupełniające moją skromną wiedzę na temat tego modelu

Pozdrawiam wszystkich serdecznie, Radicz.

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2003-12-19 09:10:07 ]

No widzę że jednak się zdecydowałes i zawitałeś na nasze forum !
Witam i życzę miłego pisania

na stronie Fiat-Abarth w dziale Galerie jest jeden z piękniejszych moim zdaniem ulicznych Autobianchi...
Po Krakowie również porusza się srebrne autobianchi z klatką i jakimś mocnym silnikiem na dwóch weberach (?!). Więcej danych ma Bart...

a tak BTW ile cię kosztowała taka przyjemność ?!

dobrze wiesz na co teraz czekamy... F O T K I

Widze koniu że tylko ja namawiałem radicza na odwiedzenie forum FF.
Spoko Radicz że jestes - jak już pisałem na innym Forum furka wypasiona ........

Witam nowego no i myślę że fotkli swojej furki zapodasz... .

Swego czasu nosiłem sie z zamiarem kupienia Autobinachii ale jakoś odechciało Mi sie latać od nowa za rejestracją itp. pierdołami. Znalazłem w Łodzi jeden egzemplarz tego auta.

P.S. witam w klubie i mam cichą nadziej,że zrobisz sobie replike albo wersje Abarth. Na www.fiat-abarth.de jest sporo fotek tego auta. Dużo informacji można też znaleźć na www.abarth-gmr.be

Super autko, nie wiem ile w tym prawdy ale to taki chyba troche Mini Moris, a konkretnie odzew Włochow na ten model.W każdym razie super autko.Radicz jakie tam były silniczki?

kilka fotosów aut wyścigowych
1 , 2 , 3 , 4 , 4 , 5 ,

[ wiadomość edytowana przez: Art126 dnia 2003-12-19 11:17:20 ]

to i ja sie kulturalnie przywitam...dzień dobry panu....blee to nie w moim stylu siemano ziomalo

Ja tez witam szanownego Ziomka Poprosilibysmu o kilka fotek twojego autka i cos wiecej o nim

witam!!!

Siemasz ziomal! - co to za moda słowna teraz nastała...

I ja Witam
fajne autko, troszke przypomina mini morisa,
Ile moze kosztowac taki samochodzik?

Dziękuję wszystkim za ciepłe powitanie. Dziś wieczorkiem postaram się znaleźć dokładne dane silnikowe A112. Były na bank 2 silniki: 900 i 1100- w różnych odmianach. Ja mam motorek 900 o mocy fabrycznej 42KM.
Auto kupiłem za 2.800 PLN- świeżo po wymianie olejów i filtrów, a także ze ślicznymi felgami na lato Speedline oraz czterema oponami BF Goodrich. Obecnie autko jest na stalowych, oryginalnych felgach z zimowymi oponkami.
Fotki dziś zrobiłem, tylko nie bardzo wiem, jak je tu zamieścić... Czy można wysłać fotki na forum z własnego kompa???

Pozdrawiam, Radicz.

rzuć na koniu@blast.pl to wrzuce na serwer i dam linki na forum.

autobianchi a112 junior.. 903ccm 42 koniki.
autobianchi a112 elegant 965ccm 43 i 48 konikow
autobianchi a112 abarth 982ccm 58 konikow
autobianchi a112 abarth 1050ccm 70 konikow

to podstawowe odmiany a112...od 1969 do 1985 roku.... ale poza kilkoma innymi wersjami silnikowymi bylo chyba 6 lub 7 wersji nadwoziowych ...a112 bylo takze wypuszczane z fabryki jako lancia a112... jest nawet taka jedna lancia a112 w Krakowie.. niebieski metallic. 903ccm.

Witamy... , a tak poza tym to to Autobianchi ma z tyłu swiatła z malucha

Cytat:
2003-12-19 22:03:31, ANDRZEY pisze:
Witamy... , a tak poza tym to to Autobianchi ma z tyłu swiatła z malucha

Tylko, że to nie są foty mojego cuda

Koniu, za trochę prześlę Ci fotki- jeśli możesz, to wrzuć je w tym temacie- chociaż ze dwie lub trzy. Do reszty linki.

Dzięki i pozdrawiam, Radicz.

Koniu- fotki wysłałem Ci na maila- można zamieszczać

Zeckon, czy znasz właściciela tego czerwonego auta? Chętnie bym z nim pogadał...

Oto znane mi stronki na temat Autobianchi A112:
http://www.a112.de/
http://www.carsfromitaly.com/others/index.html
http://perso.wanadoo.fr/autobianchi.lancia.a112/
http://perso.wanadoo.fr/amicale.a112.abarth.fr/
http://www.maas-online.de/a112/links.htm

A przy okzaji... poszukuję chłodnicy do swego "bolidu". Wiecie może, gdzie można ją zdobyć? Najlepiej nówkę... Z tego, co się orientuję, to pasuje od Pandy 900, Uno 900, chyba Fiata 127 i czegoś tam jeszcze

Pozdrawiam, Radicz.

P.S. A to mój faworyt

[ wiadomość edytowana przez: Radicz dnia 2003-12-20 01:48:29 ]

radicz ja mam chlodnice od 127 mk1 903....nie nowa, ale sprawna.....

Cytat:
2003-12-20 08:00:56, Bart128 pisze:
radicz ja mam chlodnice od 127 mk1 903....nie nowa, ale sprawna.....

Zrobię dziś zdjęcia swojej i powiesz mi, czy jest taka sama- chodzi oczywiście o mocowania, wielkość itp.

Pozdrawiam i dzięki, Radicz.