MotoNews.pl
5 Niebieskie postojówki (37310/26) - PT

Niebieskie postojówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie. Chciałbym zmienić sobie postojówki na niebieskie. Jak wiecie, są albo diody, albo niebieskie żarówki W5W. I tu moje pytanie: czy przepuścili kogoś na przeglądzie z takimi żarówkami? (a może ma to znaczenie, czy jest to dioda, czy zwykła żarówka z niebieską bańką...?)) No bo jeżeli trtzeba by było wymieniać postojówki przed każdym przeglądem, to chyba dam sobie spokój, bo o ile dostęp do prawej lampy jest w miarę dobry, lewa to po prostu katastrofa - nie ma gdzie łapy wsadzić
A... i jeszcze jedno: postojówki dołączane z Blue Vision Phila to:
1. są niebieskie i świecą białym światłem,
2. są w ogóle białe i świecą białym,
3. są niebieskie i świecą na niebiesko,
4. jeszcze inaczej?

Dzięki za (p)odpowiedzi

Tak wyglądają moje niebieskie postojówki

Przegląd niestety bez niebieskich, ale tylko z własnej inicjatywy - nie chciałem mieć kłopotów
A Philipsy mają bańkę jasnoniebieską, ale świecą biało

[ wiadomość edytowana przez: HenBas dnia 2004-01-25 21:39:26 ]

Cytat:
2004-01-25 21:35:19, HenBas pisze:

Tak wyglądają moje niebieskie postojówki

Wcale się nie rzucają (nie widać niebieskiego) - czy to te Philipsa Blue Vision?

Ale, jak nieraz patrzę na jadących z przeciwka, to u niektórych ostro świecą na niebiesko - z daleka widać. A właśnie - co na to policja? Mogą wlepić jakiś mandat za nieprawidłowe oświetlenie samochodu czy coś w tym rodzaju? (mam nadzieję, że się takimi pierołami nie zajmują...)

Moje postojówki to zwykłe, barwione 5W - niestety lakier szybko z niebieskiego koloru zmienił się na fioletowy
Mandat można zarobić, bo przepisy kodeksu drogowego jasno określają jakiego koloru mają być poszczególne światła - ale wybór należy do Ciebie

Cytat:
2004-01-25 21:46:15, HenBas pisze:
Moje postojówki to zwykłe, barwione 5W - niestety lakier szybko z niebieskiego koloru zmienił się na fioletowy
Mandat można zarobić, bo przepisy kodeksu drogowego jasno określają jakiego koloru mają być poszczególne światła - ale wybór należy do Ciebie

Jak będę z przeciwka widział radiowóz - wyłączę światła - no, ale to też niezbyt dobry pomysł, bo co będzie, jak spotkam ich między listopadem a lutym, albo w nocy? (mandat za brak świateł)

Dzięki HenBas za pomoc!

[ wiadomość edytowana przez: zitam dnia 2004-01-25 21:54:26 ]

A ja mam diodki

Cytat:
Jak będę z przeciwka widział radiowóz - wyłączę światła - no, ale to też niezbyt dobry pomysł, bo co będzie, jak spotkam ich między listopadem a lutym, albo w nocy? (mandat za brak świateł)

mnie ostatniopolicja zatrzymala za te swiatla postojowe bo zapomnialem wlaczyc mijania ale policjantnic mi niezrobil. Zobaczyl dokumenty i puscil dalej chyba mialem fart